avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cadru legal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cadru legal

Va retin atentia cu situatia prietenei mele care de 2 luni nu mai locuia cu sotul ei (inca nu au depus acte de divort) si se mutase cu fetele ei (de 5 respectiv 2 ani) la parintii ei. In urma cu putin timp i s-a oferit ocazia de a munci in Portugalia (cu forme legale) si vrea sa isi aduca si fetele dar are informatia ca pentru a putea lua fetele in Portugalia e nevoie de semnatura sotului facuta la notar. Sotul nu este decis sa ii ofere acea semnatura desi inca nu stie sigur ca este nevoie semnatura pentru a lua fetele sa locuiasca cu ea. Este adevarat? Va multumesc anticipat.

Elena
Pentru a iesi cu minorul din tara trebuie declaratia celuilalt sot la notar.
Dupa divort, daca minorul este dat in custodia parintelui cu care iese din tara, e nevoie doar sa se arate hotararea judecatoreasca de incredintare in original.
Va multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine, o voi informa si pe prietena mea.

Cu stima,
Elena
In vederea stabilirii unei noi resedinta sau domiciliu, e necesar acordul tatalui , specificat intr-o procura notariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna alinaandreea29 alinaandreea29 instanta a stabilit ca exercitarea drepturilor parintesti sa fie facuta de ambii parinti dar copilul sa locuiasca la domiciliul mamei.La data pronuntarii ... (vezi toată discuția)
Ieșire din țară copii minori Alerim R Alerim R Sunt divorțată de 7 ani,hotărârea judecătorească definitiv și irevocabil mi s a încredințat copilul pentru creștere și educare, 13 ani Are copilul. ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara minori - perinti divortati anca31 anca31 Buna ziua, Va rog daca aveti timp sa ma ajutati cu o informatie. Doresc sa va prezint următoarea situaţie - sunt divorţată de 2 ani şi am doi copii ... (vezi toată discuția)