Buna ziua,
Azi am semnat un contract de munca la o Clinica, in momentul semnarii nu am fost lasata sa citesc integral contractul, motivul... nu mai conteaza, acasa am citit si am constat ca este o clauza in care spune ca daca imi dau demisia sau orice se intampla ce ar cauza incetarea contractului dupa perioada de formare profesionala sunt buna de plata, nu este specificata nicio suma.
Eu ce fac mai departe, pt ca in niciun caz nu am de gand sa stau atata timp acolo
Daca ma duc luni si imi dau demisia, ei ma vor pube sa stau cele 20 de zile in preaviz? Si daca da, in preaviz ma pot scolariza ca sa ma puna apoi la plata???
Sau efectiv nu ma prezint ca dupa 3 zile sa imi incheie ei contractul pt neprezentare??
Azi am semnat contractul dar este cu incepere de luni
Intentionez sa ma duc luni sa imi dau demisia
Dar acum ma gandesc sa nu ma tina in preaviz (care si el este stipulat in contract) iar in perioada de preaviz sa ma scolarizeze
Au voie sa ma scolarizeze in perioada de preaviz, ca apoi sa imi ceara bani pe curs?
1. Nu va dati demisia,ci o Notificare de incetare CIM in perioada de proba
Codul muncii:
Art. 31
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
...
2. Uitati un model de notificare:
Subsemnata/ul ........................................... avand domiciliul in ___________ nr. _______, CNP.............................., avand functia de ....... in cadul S.C. .................., cu sediul in .........., formulez prezenta
NOTIFICARE
de incetare a contractului individual de munca in temeiul art. 31 alin. (1) alin. (3), inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cu nr. .. din data de .. , incepand cu data de ......
Prezenta notificare poate fi contestata in termen de 45 de zile calendaristice de la data comunicarii la Tribunalul ..........
Codul muncii
Ivanalexandru90
Sunt angajat la o firma de vreo luna, am un contract pe o perioada nedeterminata, si perioadă de proba de 90 de zile, am zis ca imi dau demisia si directorul ... (vezi toată discuția)
Demisie
Nica86
Buna seara , sunt angajata la o firma si sunt înca in perioada de 90 zile de proba , as putea sa imi dau demisia la zi ? Si stimulentul de insertie il mai iau ... (vezi toată discuția)