avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Dezmembrare teren - NECESARĂ?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Dezmembrare teren - NECESARĂ?

Bună seara! În 2017 am cumpărat un teren extravilan (așa apare in actul de vânzare si cadastru). După ce după câteva luni am mers la primărie pentru a-l declara în scop de impozitare, mi s- spus că în față este pe o portiune de 70 m intravilan, la mijloc 50 m extravilan, iar in partea din spate 70 m intravilan, Ne-am apucat de construit casa - nefinalizată (documentația este încă în curs de realizare), Acum, când vreau să depun dosarul pt certificat de urbanism în vederea obținerii autorizației de construcție, mi se spune că trebuie să dezmembrez mai întâi terenul, să aștept astfel 2 luni până la actualizarea cadastrului și să plătesc și enorm de mult. Am citit Legea 250/2001, modificată în 2011 unde se specifică faptul că dezmembrarea ar trebui să aibă loc în caz de „împărțeli” sau „comasări”, ceea ce nu este cazul. Aș dori astfel să aflu care este acea lege care impune dezmembrarea (dacă aceasta există) și o părere avizată asupra modului în care să acționez (cei de la primărie impun dezmembrarea, cu care eu nu sunt de acord dacă nu reprezintă fix ultima soluție). Mentionez si ca partea de casă construită se află în limitele de teren intravilan din partea din față (de la strada asfaltată). Mulțumesc tare mult!
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
Cristina8804, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 20:49, 18 Iunie 2018
De ce sa dezmembrati terenul nu inteleg? Daca nu aveti extras de carte funciara cu categoriile de folosinta / si limitele intravilanului actualizate, vorbiti cu un topograf sa va actualizeze aceste lucruri. Dupa care cereti eliberarea certificatului de urbanism. Nu ar fi trebuit sa va apucati de construit inainte sa aveti autorizatia in mana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat urbanism Leordeanu Leordeanu Pentru alipire 3 parcele din care pe una din ele am construit si am intabulat constructia avand autorizatie de constructie si scoatere din circuitul agricol, ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren claudiu21tgv claudiu21tgv Buna seara. Dețin un teren de aprox 3000 mp căruia vreau sa.i fac cadastru. Am vb cu un cadastrist si mai am de adus un certificat fiscal apoi sa depună ... (vezi toată discuția)
Certificatul de urbanism olgabejat olgabejat Am o contradicţie cu un coleg , analizaţi vă rog prevederile art. 29 din legea nr. 350/2001 modificată şi republicată -'' Art. 29 - (1) ... (vezi toată discuția)