avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Dezmembrare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Dezmembrare teren

Buna seara. Dețin un teren de aprox 3000 mp căruia vreau sa.i fac cadastru. Am vb cu un cadastrist si mai am de adus un certificat fiscal apoi sa depună dosarul la ocpi. M.am hotarat sa.l dezmembrez pt ca are iesire la 2 străzi. Trebuie facut cadastru la tot terenul si apoi dezmembrat sau se poate dezmembra și făcut cadastru la fiecare lot? Imi poate spune cineva care sunt pasii de urmat? Trebuie iar făcut cadastru la fiecare lot? Sau cum se procedează? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 08:36, 10 Martie 2020
Daca cartea funciara are toate elementele actualizate (intravilan/extravilan, categorii de folosinta) atunci se poate dezmembra direct si rezolva intr-o singura documentatie (chiar daca ar enr. topografic fara sa detina nr. cadastral). Daca unele elemente sunt ne-actualizate atunci mai intai trebuie actulizat cartea funciara totala (3.000 mp prima documentatie) si apoi dezmembrat in 2 ( a doua documentatie).

Dezmembrarea este o operatiune care se face pe plux intrerupt. Practic topografic isi depune documentatia la cartea funciara de dezmembrare fapt pentru care trebuie sa ii platiti serviciile (topograful face dezmembrarea din punct de vedere tehnic si dupa ce topografic isi termina ``treaba`` dezmembrarea este finalizata in proportie de 50%), dupa care cu lucrarea avizata a topografului mergeti la un notar ca sa faca dezmembrarea din punct de vedere juridic (platiti si notarului taxa aferenta).

Grija mare sa aveti certificat de urbanism de dezmembrare de la primarie pe cand mergeti la notar topograful sa va ajute in acest sens. Daca nu aveti certificat de urbanism pe cand mergeti la notar va trebui sa semnati o declaratie ca dezmembrarea nu va avea ca si scop construirea de locuinta, eu ma gandesc ca scopul este acesta sa construiti o casa pe ambele loturi ori dumneavoastra ori cumparatorul.
Multumesc pentru raspuns!
Nu cred ca sunt actualizate datele in cartea funciară. Ma pot interesa la ocpi?
Terenul este dobândit în urma cu aproximativ 8 ani prin succesiune.
Respectivul teren are iesire la 2 străzi. Exista o casa construită pe o parte a terenului , cu iesire la o strada. Doresc sa construiesc o altă casa cu iesire la cealaltă strada
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
claudiu21tgv, utilizator

claudiu21tgv a scris:

Multumesc pentru raspuns!
Nu cred ca sunt actualizate datele in cartea funciară. Ma pot interesa la ocpi?

Va interesati la topograful dumneavoastra de acest aspect. Dar daca ultima operatiune a fost acum 8 ani cel mai probabil ca nu este actualizat la zi cartea funciara, deci topograful va trebui sa intocmeasca 2 documentatii (actualizare dupa aia dezmembrare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren - necesarĂ? Cristina8804 Cristina8804 Bună seara! În 2017 am cumpărat un teren extravilan (așa apare in actul de vânzare si cadastru). După ce după câteva luni am mers la primărie pentru ... (vezi toată discuția)