avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea numelui de familie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea numelui de familie

Buna ziua

As dori sa va intreb cum se poate schimba numele de familie, care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac, daca ma costa ceva si cat.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:00, 15 Decembrie 2018
Îmi pare rău, n-am știut că nu funcționează mesageria. Vă scriu un email.

Bună ziua. Îmi cer scuze dacă deranjez, dar as vrea sa va întreb.  Am văzut ca ați răspuns la o întrebare pe site. Eu as vrea sa schimb numele de familie al băiatului meu care va face 18 ani în august. Actual el este pe numele meu de fata.tatăl  nu a fost prezent la nașterea lui și a fost înregistrat cu numele meu .  La 3 luni de la nastere tatal copilului a fost sa il recunoasca si i sa spus k nu se poate ca baiatAl safie trecut pe numele lui. Am inyentat proces si ni sa respins cererea . Au spus k atat cand fcce 18 ani. Acum tatal lui este decedat. La starea civila de sector (5) ni sa spus k trebuie schimbat în instanță.  Va rog din suflet dacă știți mai multe despre acest subiect ...sa îmi puteți spune. Eu nu sunt în tara și as vrea sa fac procura pe numele mamei sa umble ea. Adresa mea de mail: florentina_abdin@yahoo. com
Mulțumesc mult.
Nu am putut sa va trimit mesaj privat.
Am încercat de mai multe ori dar îmi da eroare.

Beatrice Caragate a scris:

Îmi puteți scrie un mesaj privat, prin intermediul acestui forum.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În opinia mea, în situația dumnevoastră nu sunt aplicabile dispozițiile Ordonanței Guvernului nr. 41/2003 privind dobândirea și schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice. Tind să le dau dreptate celor de la Sectorul 5 care v-au recomandat să vă adresați instanței.
acest răspuns util
Vă mulțumesc din suflet . O zi buna și multa sănătate va doresc
acest răspuns util
Nu aveți pentru ce. Vă doresc asemenea!

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie!!!! andreyutza andreyutza Buna ziua.As dori sa-mi spuneti unde ma pot adresa pentru schimbarea numelui de familie?...Unde trebuie sa merg?...La primarie sau la Oficiul starii ... (vezi toată discuția)
Imi pot schimba numele de familie? lorena.rina lorena.rina Buna ziua. Se poate sa-mi schimb numele de familie daca pana la momentul actual am publicate mai multe articole atat online cat si in reviste sub numele pe ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui MihaelaJ MihaelaJ In primul rand imi cer scuze ca nu am postat unde trebuia dar sincer nu stiu unde. Problema este ca imi doresc sa schimb numele de familie fara a ma casatori. ... (vezi toată discuția)