avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea numelui de familie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea numelui de familie

Buna ziua

As dori sa va intreb cum se poate schimba numele de familie, care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac, daca ma costa ceva si cat.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:00, 15 Decembrie 2018
Va rog sa imi spuneti, pentru ca informatiile dumneavoastra sunt foarte exacte: In cazul meu, am divortat in 2010 si mi-am pastrat numele sotului. Acum, ca as vrea sa revin la numele de familie a parintilor, cererea la Monitorul Oficial trebuie luata de la Starea Civila? Locuiesc in Bucuresti, in timp ce fostul sot locuieste in Brasov. Si numar 2) Am nevoie la dosar de consimtamantul notarial al fostului sot?

marafarcasanu a scris:

Doamna Caragate,
Va rog sa imi spuneti, pentru ca informatiile dumneavoastra sunt foarte exacte: In cazul meu, am divortat in 2010 si mi-am pastrat numele sotului. Acum, ca as vrea sa revin la numele de familie a parintilor, cererea la Monitorul Oficial trebuie luata de la Starea Civila? Locuiesc in Bucuresti, in timp ce fostul sot locuieste in Brasov. Si numar 2) Am nevoie la dosar de consimtamantul notarial al fostului sot?

Nu aveti nevoie de acordul fostului sot.
Daca dvs. purtati in prezent numele sotului dvs. decedat (a tatalui natural al copilului) nu vad de ce sa mearga fiul in instanta? El poate motiva la starea civila de la locul de domiciliu ca doreste sa poarte numele dvs. adica sa aveti amandoi numele de familie comun. Probabil ca la data la care v-ati prezentat in instanta dvs. erati putin casatorita cu altcineva ca nu vad motivul pentru care un copil nu a putut fi recunoscut de tatal sau. Poate ne dati mai multe detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie!!!! andreyutza andreyutza Buna ziua.As dori sa-mi spuneti unde ma pot adresa pentru schimbarea numelui de familie?...Unde trebuie sa merg?...La primarie sau la Oficiul starii ... (vezi toată discuția)
Imi pot schimba numele de familie? lorena.rina lorena.rina Buna ziua. Se poate sa-mi schimb numele de familie daca pana la momentul actual am publicate mai multe articole atat online cat si in reviste sub numele pe ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui MihaelaJ MihaelaJ In primul rand imi cer scuze ca nu am postat unde trebuia dar sincer nu stiu unde. Problema este ca imi doresc sa schimb numele de familie fara a ma casatori. ... (vezi toată discuția)