avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sotul a bagat divort si nu sint de acord ce as putea face.in cazul in care nu sint deacord.multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:02, 3 Noiembrie 2009
sa depuneti intampinare si, eventual, cerere reconventionala, prin care sa aratati punctul dvs. de vedere fata de hotararea sotului de a divorta.
cel mult, puteti intarzia divortul cateva luni, insa, in cele din urma, solutia tot se va pronunta si daca intre timp, nu reusiti sa va impacati, sotul nu va putea fi obligat sa ramina casatorit cu dvs. , impotriva vointei lui.

Ar fi ideal sa aveti o discutie foarte sincera cu sotul dvs.
nan monica a scris:

sotul a bagat divort si nu sint de acord ce as putea face.in cazul in care nu sint deacord.multumesc



Nu se poate mentine casatoria impotriva vointei sotului.Nu reusiti decat sa trageti de timp in speranta ca se va razgandi, insa instanta se poate pronunta si fara acordul dvs. pe baza probelor administrate de sot.
Calea amiabila este cea mai buna solutie.
1.Cel mai bine este sa depuneti o intampinare in care sa va aparati impotriva afirmatiilor sotului dvs.Banuiesc ca prin actiune se solicita divortul din culpa dvs. exclusiva( asa se practica in cazul in care unul din soti nu e de acord cu divortul)
In intampinare spuneti ca nu sunteti de acord cu divortul si solicitati respingerea actiunii.
2.Nu v-as sfatui sa faceti reconventionala daca nu sunteti de acord sa divortati.Reconventionala este utila in cazul in care doriti si dvs. divortul dar din vina sotului...iar dvs. am inteles ca nu doriti divortul, nu ca doriti sa divortati din vina sotului.

Daca aveti un avocat bun si martori care sa arate ca sustinerile sotului nu se sustin ,actiunea se va respinge si nu se va pronunta divortul.

Atentie! Sotul nu se poate prevala de propria vina pentru a solicita divortul...

Nemo auditur propriam turpitudinem allegans sau, Nimeni nu poate invoca in sustinerea intereselor sale propria sa culpa, adagiu latin potrivit caruia nimeni nu poate sa obtina foloase invocand propria sa vina, incorectitudine, necinste, si nici sa se apere valorificand un asemenea temei.

prin urmare , angajati-va un avocat sa va asiste si aveti sanse.

Impacarea in cadrul procesele de divort poate avea loc oricand , legiutorul intelegand sa protejeze , in acest sens , raporturile de familie care pot continua.

Daca, insa , administrand mijloacele de probe propusa de reclamant( care justifica un interes pentru ca actiune , prin neprezentare la doua termene , sa nu fie respinsa ca nesustinuta , spre deosebire de parat , caruia ii e permis sa nu participe intr-o asemenea pricina ) instanta de judecata va aprecia ca relatia a fost grav afectata , va pronunta divortul .
Si , ca opinie personala , odata ce exista o hotarare vehementa a sotului , nu vad cum l-ati putea opri, sau "constrange".

Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu vreau sa ma pronunt asupra laturii subiective ....Juridic vorbind, divortul este o actiune ca oricare alta , prin urmare poate fi si respins, daca sustinerile reclamantului se dovedesc nejustificate.Personal am vazut si divorturi respinse.

Alte discuții în legătură

Divort elisabeta5 elisabeta5 Dupa 21 ani de casnicie doresc sa divortez. In cazul in care nu pot prin acord, pot invoca doar nepotrivirea de caracter? Este necesara prezenta paratului la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, soțul a introdus actele pentru procesul de divorț ... Ramona102 Ramona102 Bună ziua, Soțul a introdus actele pentru procesul de divorț din vina mea. Dacă sunt de acord, cu ce a cerut el, dar nu sunt de acord cu motivația care ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)