avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

Buna seara
M-am despărțit de tatăl copiilor din februarie 2017.
In iunie 2017 am introdus acțiunea de divorț care s-a pronunțat la 9 februarie 2018.
Îl obligă la plata unei pensii de întreținere în cuantum de 33.33% din salariul minim pe economie, având în vedere că el a renunțat la munca pe perioada procesului tocmai pentru a plăti cat mai puțin.
Bineînțeles că nu a trimis absolut niciun leu pentru copiii până pe 23 martie a.c. imediat după ce a ieșit din arest preventiv, când a trimis 400 lei in contul meu bancar.
Hotărârea mi-a venit in aprilie și de la judecătorie mi-au spus că nu este îndeplinit termenul și abia marți pe 11 o pot scoate definitiva.
Domnul se lauda tuturor că îmi trimite o luna pensia alimentara și două luni nu doar ca să nu îl pot reclama.
Menționez că pe4.06.2018 a mai depus 400 lei.
Am șanse să îl reclam pentru abandon se familie pentru neplata pensiei alimentare? Având în vedere că nu a trimis niciun leu din februarie 2017 mai mult a încasat și alocația copiilor din februarie 2017 până în decembrie 2017 când am reușit să i-o blochez și să o trec pe mine?
El a fost plecat in străinătate, am mesaje chiar de la el care dovedesc asta pluș postări pe Facebook.
A muncit în străinătate la negru.
Mulțumesc pentru răspunsuri
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:59, 11 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apreciez că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii menționate de dvs, formulați plângere la Parchetul competent.
Domnule avocat încă o întrebare am:
Eu am domiciliul în județul Suceava, divorțul s-a pronunțat în Gorj acolo unde trăiește și pârâtul.
Unde trebuie sa depun plângere? La Suceava sau la Târgu Jiu?
Va mulțumesc frumos.
Dumnezeu sa vă dea sănătate!
Nu se intampla nimic.Are ceva pe numele lui?
Puteti s-o trimiteti prin serviciul postal, cu confirmare primire la Parchatul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie permis suspendat sorinslavic sorinslavic Buna ziua! In weekend - 19 Iulie - in Tg. Jiu - am avut ghinionul sa fiu oprit de politie imediat dupa o trecere de pietoni si sa mi se spuna ca nu am oprit ... (vezi toată discuția)
Plângere contravențională ErYou ErYou Bună seara, am fost oprit de polițe unde mi s-au cerut actele mașini, iar test la alcool test, unde am avut 0.06 in aerul expirat.. Eu nu am consumat deloc ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare gabi47 gabi47 buna ziua,am divortat de sotia mea anul acest in februarie iar ihstanta a hotarit k fetita noastra sa imi fie incredintata mie spre crestere si educare,sotie ... (vezi toată discuția)