Buna seara
M-am despărțit de tatăl copiilor din februarie 2017.
In iunie 2017 am introdus acțiunea de divorț care s-a pronunțat la 9 februarie 2018.
Îl obligă la plata unei pensii de întreținere în cuantum de 33.33% din salariul minim pe economie, având în vedere că el a renunțat la munca pe perioada procesului tocmai pentru a plăti cat mai puțin.
Bineînțeles că nu a trimis absolut niciun leu pentru copiii până pe 23 martie a.c. imediat după ce a ieșit din arest preventiv, când a trimis 400 lei in contul meu bancar.
Hotărârea mi-a venit in aprilie și de la judecătorie mi-au spus că nu este îndeplinit termenul și abia marți pe 11 o pot scoate definitiva.
Domnul se lauda tuturor că îmi trimite o luna pensia alimentara și două luni nu doar ca să nu îl pot reclama.
Menționez că pe4.06.2018 a mai depus 400 lei.
Am șanse să îl reclam pentru abandon se familie pentru neplata pensiei alimentare? Având în vedere că nu a trimis niciun leu din februarie 2017 mai mult a încasat și alocația copiilor din februarie 2017 până în decembrie 2017 când am reușit să i-o blochez și să o trec pe mine?
El a fost plecat in străinătate, am mesaje chiar de la el care dovedesc asta pluș postări pe Facebook.
A muncit în străinătate la negru.
Mulțumesc pentru răspunsuri
Domnule avocat încă o întrebare am:
Eu am domiciliul în județul Suceava, divorțul s-a pronunțat în Gorj acolo unde trăiește și pârâtul.
Unde trebuie sa depun plângere? La Suceava sau la Târgu Jiu?
Va mulțumesc frumos.
Dumnezeu sa vă dea sănătate!