buna ziua,am divortat de sotia mea anul acest in februarie iar ihstanta a hotarit k fetita noastra sa imi fie incredintata mie spre crestere si educare,sotie nefiind obligata sa platesca pensie de intretinere deoarece asa a fost intelegere intre noi,pe 28 martie am dato in judecata ptr pensie alimentara termanul fiind 7 noiembrie,incepind din iulie aceasta a fost data afara de la serviciu.ce se poate face ptr a se putea recupera pensia ptr cele 3 luni pe care lea lucrat,dar dupa ce nu mai lucreaza cit ii revine pensie fetitei desi aceeasta nu mai are serviciu? mjultumesc
Din cele prezentate rezulta ca ati divortat in luna februarie a.c.,nesolicitand pensie de intretinere ,conform unei astfel de intelegeri avute cu sotia (fosta), iar dupa aproximativ o luna de zile v-ati razgandit.Modul dumneavoastra de a proceda nu este nici moral si nici licit,(exceptand situatia in care a intervenit,intre timp,un motiv intemeiat care va determina sa solicitati pensie de intretinere).Nu puteti proceda de asemenea maniera de la o luna la alta.
Avand in vedere ca instanta inca nu s-a pronuntat asupra solicitarii dumneavoastra iar intre timp fosta sotie a ramas fara loc de munca,deci fara surse de venit,nu aveti cum beneficia de pensie de intretinere.
si atunci ce va face legea?copilul nu mai are prioritate?a lucrat 3 luni de zile de cind fata a ajuns la mine si nu ia trimis absolut nici un leu,nici macar nu a vazuto
Pensia de intretinere se va stabili de la data introducerii actiunii, in cuantum de 25 % ( daca mama nu mai are un alt minor in intretinere si raportata la venitul minim pe economie.
Pensie alimentara
Dany32
Buna! Sunt divortata de 8 ani,am o fetita de 11 ani incredintata mie spre crestere si educare! Fostul sot a fost obligat la plata unei pensii alimentare in ... (vezi toată discuția)