avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Olanda pentru masina vanduta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Olanda pentru masina vanduta

Buna seara

In luna martie am vandut o masina "cu acte in regula": am facut contract, am radiat masina de la fisc si am primit de acolo viza lor. Din luna Aprilie am inceput sa primesc amenzi din Olanda, cam 2-3 pe saptamana cu valori inte 40 si 150 EURO. Acestea vin in limba romana cu detalii foarte clare si cu un termen in care pot face contestatie. Am facut acea contestatie si am aratat ca am vandut masina dar procurorul de acolo a apreciat ca daca la autoritatile romane (politie) eu sunt propietarul masinii atunci sunt bun de plata. Mai am o sansa sa contest decizia procurorului dar mai mult decat acel contract de vanzare cumparare si o copie a cartii de identitate a cumparatorului nu pot trimite altceva pentru confirmarea celor pretinse de mine.
S-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie? Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 09:50, 10 Iunie 2018
Pentru ce contraventii sunt amenzile?
Sanctiunile se dau conducatorului auto si nu proprietarului, cu exceptia unor anumite fapte.
Si cum de sunt trimise innlb romana?
Nu aveti datele de contact ale cumparatorului sa il intrebati de amenzi?
"Procurorul" v-a trimis raspuns tot in lb romana?
Mai toate contraventiile sunt pentru depasire de viteza. Procesele verbale de contraventie (cum le zice la noi - ei le-au tradus "Comanda") vin in limba romana, cuprind toate datele de identificare ale propietarului (din acte), data, ora si locul comiterii contraventiei, viteza legala in locul respectiv si viteza cu care a fost prins, detalii despre plata si despre contestatie. Toate intr=o romana foarte corecta, nu google-translate! Am facut contestatia (tot in romana), am primit raspuns ca mi s-a admis contestatia (in engleza si olandeza) si, ulterior, decizia procurorului (in olandeza si engleza). "Procuror" sau "ofiter juridic" este denumit de ei in corespondenta - nu stiu exact ce rang are.
De cumpartor nu mai reusec sa dau: numarul de telefon nu mai exista, adresa de e-mail nu am si, avand in vedere ca este din Buzau, ar trebui sa fac o excursie sa-l caut la adresa din buletin, dar slabe sansa sa-l gasesc acolo.

PS Tocmai ce am primit o amenda si din Franta! In romana, engleza si franceza!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducere in olandeza a somatiei de plata Artigas Artigas Va salut, Revin cu o intrebare la care nu am primit raspuns in forum: Am un diferend cu un cetatean olandez domiciliat in Olanda care mi-a produs un ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat contraventional de doua ori pentru lipsa rovinietei insa autoturismul este vandut simonik_eu simonik_eu am primit aksa 2 amenzi pt rovinieta desi am vandut autoturismul cu contract de vanzare cumparare si i-am inmanat celui ce i-am vandut si fiscalul ca sa poata ... (vezi toată discuția)
Amenzi contestate ion damaschin ion damaschin Am vandut acum 2 ani un autovehicul. Eu am mers la autoritatile locale si l-am radiat de pe rolul meu. La politia circulatie mi-au comunicat ca se va radia ... (vezi toată discuția)