avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posed 100,000 euro + și aș dori să-mi cumpăr o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posed 100,000 euro + și aș dori să-mi cumpăr o casă. Am înțeles însă că nu pot plăti numerar decât suma maximă de 50,000 lei, restul numai prin transfer bancar. Ce probleme pot întâmpina dacă banii sunt adunați din muncă fără forme legale?

Pana la varsta de 35 de ani nu am lurat cu forme legale. Sunt programator, si am avut o sananate mai subreda, asa ca m-am multumit cu munca la negru. Posed 100,000 euro + si as dori sa-mi cumpar o casa. Am inteles insa ca nu pot plati numerar in fata notarului decat suma maxima de 50,000 lei , restul doar prin transfer bancar, nici macar depozit bancar, ce transfer. Adica sa-mi fac cont personal la o banca romaneasca, sa virez banii in contul meu si de acolo sa fac transferul. Cam ce probleme pot intampina? bani blocati ? nervi?
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: pertud , utilizator 02:00, 18 Iunie 2018
Soluții exista mereu. Dar trebuie sa discutați in privat cu un avocat
Din pacate trebuie sa ne consultam pe forum , pt. ca nu stim exact daca avocatul X are cunostinte temeinice despre banci si notari sau nu.
Sunt informații ce nu pot fi postate pe forum.. Dvs vreti sa va Rezolvați problema sau încercați marea cu degetul?...In urbea Dvs cu siguranța veți găsi un avocat competent pentru a va scoate din acest impas. Sau cumva va gândiți sa faceti economii de câteva sute euro ce ii achitati avocatului pentru a va ajuta concret in acest demers?.... Trebuie sa va gândiți ca exista un motiv pentru care nimeni nu se hazardează sa va răspundă pe forum la modalitatea de a spală niste bani negri. De infracțiunile de evaziune fiscală si spălare de bani nu ati auzit?... banii rezultati astfel se confisca....credeți ca se face cineva complicele Dvs la asa infracțiuni pentru ca sunteti băiat bun?.... este foarte posibil ca si autoritățile sa urmărească postările din forum si sa se autosesizeze in privința Dvs. Vreti sa trageți si pe altul cu Dvs?...
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
Petre Enache, Avocat
Poi nu sunt bani negri. Am muncit din greu pt. ei. Mai e ceva. Ii am strasi in ultimii 10 ani , si pt. multi a si disparut nevoia de impozitare daca era. Am vandut animale, am facut programare, am investit in diverse chestii pe care le-am revandut, cum ar fi monezi virtuale.

Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Atunci nu ar fi o problema cand mergeți la banca sa puneți banii direct in contul vânzătorului fara sa va mai deschideți cont si Dvs in calitate de cumpărător. Mergeți la notariat si întrebați care este cea mai buna modalitate pentru Dvs de a face o asa tranzactie

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)
Cum sa cumpere mama mea o garsoniera pe numele meu? vioricaw vioricaw Cum sa cumpare mama mea o garsoniera pe numele meu? Suntem doua surori, eu am 20 de ani si cealalta sora a mea este in conflict cu toata lumea, inclusiv cu ... (vezi toată discuția)