avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită reziliere contract inchiriere
Discuție deschisă în Executare silită

reziliere contract inchiriere

Este vorba despre un spatiu inchiriat de mine persoana fizica unei firme pentru folosinta .La plata chiriei s-a acumulat o restanta a platii pentru sase luni,plata pt care insa bineinteles a fost platita taxa la finante,contractul fiind inregistrat.Chiriasului i-au fost adresate in ultimul an mai multe somatii de plata.Acum executa actiunea de eliberare a spatiului fara a fi facut o cerere scrisa de reziliere a contractului,spunind ca va achita cindva restanta fara a preciza un termen.V-a rog daca puteti sa imi dati sfaturi cum sa procedez.......
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 13:53, 2 Noiembrie 2009
conform art. 24 din lg. nr.114/1996 , proprietarul poate cere rezilierea contr. de inchiriere si in cazul in care chiriasul nu a platit chiria 3 luni consecutiv.
avand in vedere ca, in cazul dvs, aceasta conditie este indeplinita , va puteti adresa instantei de judecata cu o actiune in rezilierea contractului de inchiriere si obligarea chiriasului la plata chiriei restante .
puteti solicita si daune .
pentru perioada in care chiriasul nu si- a respectat obligatia de plata a chiriei puteti face actiune in instanta pentru recuperarea sumei datorate. la momentul parasirii spatiului trebuie sa faceti un proces-verbal in care sa consemnati starea in care se preda spatiul, cuantumul chiriei datorate si neachitate si faptul ca, contractul inceteaza fara a fi solicitat acest lucru de una din parti
1.notificare pentru rezilierea contractului de inchiriere pe motiv de neplata mai multe luni consecutive.
2.proces -verbal de predare-primire a spatiului in conditii cand chiriasul pleaca din el.
Cu toate actele adica:contractul de inchiriere,somatiile de plata emise catre acesta pentru neplata obligatiilor stipulate in contract,notificarea de reziliere,actul aditional de reziliere contract si procesul verbal de predare primire a spatiului va prezentati la un executor judecatoresc si acesta stie ce are de facut in continuare.
Succes!
Cu respect,Alexa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare, contract de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de proprietar am dat in chirie un spatiu in baza unui contract de inchiriere. In ultima ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Un proprietar poate prelua in custodie marfurile chiriasului pentru recuperarea chiriei restante? minalex minalex Contractul de inchiriere a fost reziliat unilateral de catre CHIRIAS in feb 2009.Proprietarul si/a dat acordul scris de reziliere. In continuare,dupa ... (vezi toată discuția)