avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... casatorie si activitate stiintifica
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

casatorie si activitate stiintifica

Buna ziua,
Urmeaza sa ma casatoresc si as vrea sa iau numele sotului. Ma intereseaza sa stiu cum influenteaza schimbarea numelui activitatea mea stiintifica si didactica de pana in prezent, dar si pe cea viitoare? Mentionez ca sunt doctor in stiinte medicale si asistent universitar, avand o serie de publicatii nationale si internationale. Ar fi mai prudent sa-mi pastrez numele dinainte de casatorie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:29, 11 Iunie 2018
Nu influenteaza in nici un fel ,aveti varianta sa pastrati numele dvs de familie si sa il adaugati si pe al sotului ,sa pastrati numele dvs etc.Eventual se pune o problema de notorietate in cercurile stintifice dar doar dvs puteti sa apreciati daca va afecteaza
Doar ca femeie, nu ca avocat imi permit sa sugerez sa va pastrati numele purtat anterior casatoriei. V-ati construit deja o identitate profesionala si in mod cert nu doriti sa va pierdeti timpul reafirmand-o.
Sunt multe natiuni vestice (doar Franta si Elvetia imi vin acum in minte) unde femeia incheie acte oficiale cu numele de fata, chiar daca a doptat numele sotului prin casatorie. Aceasta este trecut doar in paranteze. Pentru continuitate, spun autoritatile. In legislatia anglosaxona, femeia isi foloseste numele adoptat dupa casatorie dar cu mentiunea "nee" (nascuta adica) pusa in paranteze.
Este o optiune libera a dvs pe care viitorul sot ar trebui sa o inteleaga si sa o accepte fara sa se simta vexat in vreun mod.
Daca vreti sa va pastrati numele de fata nu e nevoie sa recurgeti la subterfugii.
Pe de alta parte, sunteti la inceputul carierei, daca doriti s-o continuati. Lumea stiintifica va va recunoaste meritele indiferent sub ce nume semnati.
Fireste, puteti obiecta ca asta e parerea unui barbat. Indiferent cum ar fi, va felicit pentru apropiata casatorie!
Daca vreti sa va pastrati numele de fata nu e nevoie sa recurgeti la subterfugii.
Pe de alta parte, sunteti la inceputul carierei, daca doriti s-o continuati. Lumea stiintifica va va recunoaste meritele indiferent sub ce nume semnati.
Fireste, puteti obiecta ca asta e parerea unui barbat. Indiferent cum ar fi, va felicit pentru apropiata casatorie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa scap de femeia care imi hartuieste familia ContSters158242 ContSters158242 Am doi copii si un sot care imi tot promite ca nu o mai cauta pe fosta lui amanta Laura. Este un tata minunat si un sot bun, dar aceasta femeie il cauta in ... (vezi toată discuția)
Copil fara tata - contract la notar? darkrosee darkrosee Buna ziua, Sper ca am scris la sectiunea potrivita. Imi doresc mult un copil cu un barbat care este insurat si pe care il iubesc. Eu sunt intr-o alta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori sa intreb in cazul unei sarcini obținute ... Anais79 Anais79 Buna ziua! As dori sa intreb in cazul unei sarcini obținute cu asistenta medicala de la centrul de fertilitate, cu material generic donat de un donator ... (vezi toată discuția)