avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionare anticipata

Si daca totusi angajatorul face presiuni, exista un cadru legal care protejează salariatul in cazul in care acesta refuza sa se pensioneze?
Cel mai recent răspuns: Bibi60 , utilizator 20:05, 10 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010
art.103
(1) Pensia se acordă la cererea persoanei îndreptățite, a tutorelui sau a curatorului acesteia, a persoanei căreia i s-a încredințat sau i s-a dat în plasament copilul minor, după caz, depusă personal ori prin mandatar desemnat prin procură specială.
.....
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine depune dosarul la casa de pensii? ANAMARIA11 ANAMARIA11 cine are obligatia depunerii dosarului la casa de pensii in cazul unui salariat ( angajatorul sau salariatul personal). (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa de munca dumifilote dumifilote Ce perioada de valabilitate au adeverintele de grupa de munca? Pot fi scoase inainte de intrunirea conditiilor de pensionare? Si daca da, in ce conditii? La ... (vezi toată discuția)
Dosar handicap gradul 1 urgent va rog adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna seara Stimati domni , am o cunostinta a carui fica benefiaza de pensie de handicapat si la depunerea la Casa Judeteana de Pensii a dosarului pentru ... (vezi toată discuția)