avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta grupa de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta grupa de munca

Ce perioada de valabilitate au adeverintele de grupa de munca?
Pot fi scoase inainte de intrunirea conditiilor de pensionare? Si daca da, in ce conditii?
La una dintre firmele de unde am solicitat o astfel de adeverinta mi s-a cerut achitarea a 50 RON, iar la alta mi s-a spus ca nu merita munca, pentru ca nu am inca varsta de pensionare si aceste adeverinte nu sunt valabile decat 30 de zile
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
dumifilote, utilizator
Se pot scoate inainte de intrunirea conditiilor de pensionare. Se pot scoate oricand si sunt valabile permanent.

Puteti depune dosarul de pensionare cu 30 de zile inainte de implinirea varstei de pensionare.
1. Adeverinta cu grupa de munca este valabila pe termen nelimitat. Grupa de munca nu se modifica in functie de data eliberarii adeverintei (!?).

2. Cel mai bine este ca sa faceti rost de aceste adeverinte cat mai repede posibil, nu trebuie sa asteptati depunerea actelor pentru pensionare.

3. Legea 263/2010 spune:
Art. 103
(1) Pensia se acorda la cererea persoanei indreptatite, a tutorelui sau a curatorului acesteia, a persoanei careia i s-a incredintat sau i s-a dat in plasament copilul minor, dupa caz, depusa personal ori prin mandatar desemnat prin procura speciala.
(2) Cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa teritoriala de pensii competenta, in a carei raza domiciliaza persoana. Pentru persoanele din
Art. 103
(1) Pensia se acorda la cererea persoanei indreptatite, a tutorelui sau a curatorului acesteia, a persoanei careia i s-a incredintat sau i s-a dat in plasament copilul minor, dupa caz, depusa personal ori prin mandatar desemnat prin procura speciala.
(2) Cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa teritoriala de pensii competenta, in a carei raza domiciliaza persoana...
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea pensiilor DumitruIon DumitruIon acte si conditii necesare pensionarii? (vezi toată discuția)
Dosar de pensionare delia25 delia25 Buna ziua, Angajatorul este obligat sa depuna dosarul la Casa de Pensii a unui angajat care a primit o decizie asupra capacitatii de munca - fara drept de ... (vezi toată discuția)
Pensie Anca1011 Anca1011 ce documente se intocmesc pentru dosarul de pensionare? (vezi toată discuția)