avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate

Care sunt primi pași pt a merge în tribunal pt a rezilia numele de familie a unui bebe și al recunoaște și al trece pe numele meu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primul pas ar fi sa mergeti la avocat pentru redactarea si depunerea actiunii la instanta competenta in conditiile in care actiunea ar fi admisibila.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primo facio aveți nevoie de consultație juridică întrucât situația expusă de dvs suferă esențialmente în claritate.
Împreună cu avocatul veți stabili pașii de parcurs, în contextul în care există portițe legale.
Daca discutam de un copil nascut in timpul casatoriei, insa conceput in alta relatie, este incidenta actiunea de tagada de paternitate.

Actiunea de tagada de paternitate poate fi promovata si de catre tatal biologic.

Filiatia fata de tata se determina pe calea unei expertize medico-legale.

Daca discutam de un copil nascut in timpul unei relatii de concubinaj, recunoscut, avand stabilita filiatia fata de tata, se poate promova o actiune in vederea contestarii paternitatii, de catre orice persoana ce justifica un interes , oricand.

In probatiune , puteti uza de inscrisuri, martori, interogatorii.

Instanta de judecata poate sa nu dispuna efectuarea unei expertize medico-legale, daca exista suficiente probatorii care sa ateste situatia de fapt, de unde rezulta filiatia fata de tata.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
Proces de tagada a paternitatii inaintata de mama robert2258 robert2258 buna ziua. ma putei ajuta va rog in legatura cu un proces de tagada a paternitatii. ce ar trebui sa scriu in cererea de tagada a paternitatii unde ambii soti ... (vezi toată discuția)
Pas dupa pronuntare divort Veronica1990 Veronica1990 Buna ziua, La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de ... (vezi toată discuția)