avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Procedura Reorganizare juridica
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Procedura Reorganizare juridica

Buna ziua,
In urma cu aproape un an un client rau platnic m-a adus intr-o imposibilitate de a continua platile la finante. Pe parcursul acestui an am incercat sa rezolv aceasta problema pe parte amiabila (fara succes) iar apoi mai tarziu in instanta. Deoarce taxa de timbru pentru proces este destul de mare si in acest moment nu dispun de aceasta suma am hotarat sa introducem procedura de reorganizare juridica. V-as ruga sa imi transmiteti care sunt exact pasii care trebuie urmatii pentru aceasta procedura. Pe acest forum am gasit model pentru plan de reorganizare si cererea de intrare in insolventa, insa nu stiu exact care sunt toate documentele necesare si cand trebuie depuse. Deasemenea va rog sa imi spuneti care va fi rolul meu ca si administrator dupa intrarea in reorganizarea.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: b.cozos , utilizator 09:50, 11 Decembrie 2009
Buna ziua.
Prima conditie : debitul este mai mare de 30.000 lei?
Din pacate da.
Conform Leg.85/2006 :
Art. 26
(1) Procedura va incepe pe baza unei cereri introduse la tribunal de catre debitor sau de catre creditori, precum si de orice alte persoane sau institutii prevazute expres de lege.
Cererea debitorului
Art. 27
(1) Debitorul aflat in stare de insolventa este obligat sa adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispozitiilor prezentei legi, in termen de maximum 30 de zile de la aparitia starii de insolventa.
(2) Va putea sa adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispozitiilor prezentei legi si debitorul in cazul caruia aparitia starii de insolventa este iminenta.
(3) Cererile persoanelor juridice vor fi semnate de persoanele care, potrivit actelor constitutive sau statutelor, au calitatea de a le reprezenta.
(4) Introducerea prematura, cu rea-credinta, de catre debitor a unei cereri de deschidere a procedurii atrage raspunderea patrimoniala a debitorului persoana fizica sau juridica, pentru prejudiciile pricinuite.
Art. 28
(1) Cererea debitorului trebuie sa fie insotita de urmatoarele acte:
a) bilantul certificat de catre administrator si cenzor/auditor, balanta de verificare pentru luna precedenta datei inregistrarii cererii de deschidere a procedurii;
b) o lista completa a tuturor bunurilor debitorului, incluzand toate conturile si bancile prin care debitorul isi ruleaza fondurile; pentru bunurile grevate se vor mentiona datele din registrele de publicitate;
c) o lista a numelor si a adreselor creditorilor, oricum ar fi creantele acestora: certe sau sub conditie, lichide sau nelichide, scadente sau nescadente, necontestate sau contestate, aratandu-se suma, cauza si drepturile de preferinta;
d) o lista cuprinzand platile si transferurile patrimoniale efectuate de debitor in cele 120 de zile anterioare inregistrarii cererii introductive;
e) o lista a activitatilor curente pe care intentioneaza sa le desfasoare in perioada de observatie;
f) contul de profit si pierderi pe anul anterior depunerii cererii;
g) o lista a membrilor grupului de interes economic sau, dupa caz, a asociatilor cu raspundere nelimitata, pentru societatile in nume colectiv si cele in comandita;
h) o declaratie prin care debitorul isi arata intentia de intrare in procedura simplificata sau de reorganizare, conform unui plan, prin restructurarea activitatii sau prin lichidarea, in tot sau in parte, a averii, in vederea stingerii datoriilor sale; daca aceasta declaratie nu va fi depusa pana la expirarea termenului stabilit la alin.(2), se prezuma ca debitorul este de acord cu initierea procedurii simplificate;
i) o descriere sumara a modalitatilor pe care le are in vedere pentru reorganizarea activitatii;
j) o declaratie pe propria raspundere, autentificata la notar sau certificata de un avocat, sau un certificat de la registrul societatilor agricole ori, dupa caz, oficiul registrului comertului in a carui raza teritoriala se afla domiciliul profesional/sediul social, din care sa rezulte daca a mai fost supus procedurii prevazute de prezenta lege intr-un interval de 5 ani anterior formularii cererii introductive;
k) o declaratie pe proprie raspundere autentificata de notar sau certificata de avocat, din care sa rezulte ca nu a fost condamnat definitiv pentru fals sau pentru infractiuni prevazute in Legea concurentei nr.21/1996 si ca administratorii, directorii si/sau asociatii nu au fost condamnati definitiv pentru bancruta frauduloasa, gestiune frauduloasa, abuz de incredere, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, infractiuni de fals ori infractiuni prevazute in Legea concurentei nr.21/1996, in ultimii 5 ani anteriori deschiderii procedurii;
l) un certificat de admitere la tranzactionare pe o piata reglementata a valorilor mobiliare sau a altor instrumente financiare emise.
(2) Daca debitorul nu dispune, la momentul inregistrarii cererii, de vreuna dintre informatiile prevazute la alin.(1) lit.a)-f) si h), va putea inregistra acea informatie la tribunal, in termen de 10 zile; daca nu o va face, cererea sa va fi considerata o recunoastere a starii de insolventa a patrimoniului sau, caz in care judecatorul-sindic va pronunta o sentinta de intrare in procedura simplificata, conform art.1 alin.(2) lit.c) sau d).
Art. 30
Nu pot formula o cerere de reorganizare judiciara debitorii, persoane juridice, care in ultimii 5 ani, precedenti hotararii de deschidere a procedurii, au mai fost supusi unei astfel de proceduri.

Cu respect,Alexa...
Prima conditie : debitul este mai mare de 30.000 lei?

In acest caz nu este nici o conditie pentru ca debitul sa fie mai mare de 30.000 lei !!
In caz de reorganizare ve-ti conduce in continuare activitatea societatii sub supravegherea administratorului judiciar
In primul rand va multumesc pentru raspunsurile date. As mai avea trei intrebari insa planul de reorganizare poate sa fie ceva generic sau trebuie sa fie punctual si sustinut de niste contracte? Se poate preciza in acest plan ca voi implica si venituri din alte surse proprii eu fiind si unic asociat (adica salariu)?Daca da trebuie sa specifica o suma lunara sau o suma anuala? Cine poate fi administratorul judiciar?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Pot sa cer insolventa firmei mele? glo glo am o societate comerciala si sincer sa fiu nu merge. am datorii ? facturi neplatite de peste 6 luni. mai mult decit atit am avut un control si a mai ... (vezi toată discuția)
Cerere faliment crys07 crys07 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a introduce cererea de faliment a firmei ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Inceperea procedurii de insolventa ContSters109653 ContSters109653 1. Care sant primii pasi de facut ? 2. Facturile emise mai poarta TVA ? 3. Documente ce trebuie prezentate lichidatorului 4. Alte informatii de care ... (vezi toată discuția)