avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza reziliere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza reziliere contract de munca

Am un contract de munca pe o perioada de 3 ani cu clauza in momentul cand ma califica se activeaza clauza cum ca nu am voie sa plec in acesti 3 ani daca plec le platesc o suma de bani... din pacate as vrea sa plec din firma..este valabila o astfel de clauza?nici macar nu mi-au dat o copie. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 12 Iunie 2018
Ati urmat un curs de formare profesionala ?
Da
In acest caz, nerespectarea obligatiei de a nu putea avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin actul aditional. determina obligarea dvs. la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.
Adica 5000 lei atat este pregatirea profesionala?

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, nerespectarea obligatiei de a nu putea avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin actul aditional. determina obligarea dvs. la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.

Nu avem de unde sti noi cat costa acea pregatire ...insa doctrina a opinat :

"Cheltuielile pe care trebuie să le restituie salariatul în condiţiile art. 195 alin. (3) - in prezent art.198 - din Codul muncii nu includ nici salariul şi nici indemnizaţia încasate de acesta în timpul formei de pregătire profesională. Suma pe care trebuie să o restituie salariatul cu titlu de cheltuieli nu trebuie să fie disproporţionată faţă de cheltuielile reale făcute de angajator, având în vedere că textul art. 195 - in prezent art.198 - din Codul muncii nu urmăreşte lipsirea salariatului de dreptul de a demisiona. Pe de altă parte, art. 195 - in prezent art.198 - din Codul muncii nu garantează salariatului locul de muncă pentru o anumită perioadă de timp, de minim trei ani." (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 300)
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Clauza formare profesionala cristyz cristyz Buna ziua, M-am angajat acum cateva luni la o firma care mi-a platit un curs de calificare care a durat 4 luni. Am semnat un act aditional prin care trebuie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , în clauza de formare profesionala se includ și ... gooldenn20 gooldenn20 Bună ziua , în clauza de formare profesionala se includ și salariile oferite de către angajator ? În cazul meu , 9 luni am fost angajat ca muncitor ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea clauzei la locul de munca gabriela_iancu gabriela_iancu Buna seara! Ma poate ajuta cineva cu o clauza din actul aditional atasat contractului de munca? Mi-am gasit un alt loc de munca, iar aici unde sunt avem o ... (vezi toată discuția)