avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda in autobuz
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda in autobuz

Buna , deci am cupmparat un bilet pentru autobuz , iar dupa ce a plecat autobuzul a venit doamna controloare cu un politist sa controleze de bilete , cand a ajuns la mine eu perforasem de mai multe ori biletu ca nu imi perforase bine perforatorul(era manual) din autouz, imediat sa imi dea amenda ca cica am calatorit de mai multe ori cu biletul, cand ii am spus sa verifice seria la bilet si sa sune la cabina de unde il am cumparat sa confirme ca biletul nu putea fi cumparat cu mai mult de 20 min in urma politistul a intervenit sa ma legitimeze si tipa sa scrie amenda ca cica circul fara bilet si ca biletul nu e valid ,dupa ma a dat jos sa scrie amenda impreuna cu politistul si dupa ce am cerut biletul ca dovada sa fac recurs in instanta la amenda nu prea vrut sa il dea , dar il a dat in final . Intrebarea mea , am vreo sansa sa fac recurs in instanta ? PS nu e vorba de bani , e vorba de etica caci am cumparta bilet nu am putut calatori cu el .
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 14:12, 12 Iunie 2018
Trebuie sa răsturnați prezumția de legalitate a procesului verbal de amenda. Asta o puteți face doar cu ajutor specializat. Credeți ma, e mai mare dăraua decât ocaua. Dvs aveți dreptate. Nu este corect ceea ce S a întâmplat. Dar asta nu înseamnă ca veți si reuși sa dovediti acest fapt. S au ca veți găsi in situația in care totuși dovediti cu brio un judecător dispus sa va asculte. In viata mai înghițim si asa galusti amare. De umilința nedreapta. Ar trebui sa ne facă mai înțelepți si mai echilibrati.
deci trebuie doar sa dovedesc ca acea controloare nu a verificat in mod corect validitatea biletului ?
Nu. Trebuie sa răsturnați prezumția de nelegalitate a procesului verbal de amenda. Prin orice mijloace aveți la dispoziție. Inclusiv verificarea validității biletului.
heylix23 a scris:

deci trebuie doar sa dovedesc ca acea controloare nu a verificat in mod corect validitatea biletului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda nedreapta la ratb, politist care a abuzat de puterea lui denisiadinu denisiadinu Acum vreo saptamana urc in autobuz , si merg o statie, pentru ca apoi sa o iau printre blocuri sa merg sa gasesc o toneta unde imi pot face abonament ca imi ... (vezi toată discuția)
Jignirea unui politist Mihaela_Popescu Mihaela_Popescu Am o intrebare si redau pe scurt faptele: pe 20 iulie 2018 mergeam in autobus, am urcat la statie si vorbeam la telefon. Nu am apucat sa cumpar bilet prin ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb diablow diablow Buna ziua! am si eu o intrebare . Astazi am \"primit\" amenda la ratb pe linia 300 ; ideea e ca am avut card cu o calatorie valabila ( facuta cu 5 minute ... (vezi toată discuția)