avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Jignirea unui politist
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Jignirea unui politist

Am o intrebare si redau pe scurt faptele: pe 20 iulie 2018 mergeam in autobus, am urcat la statie si vorbeam la telefon. Nu am apucat sa cumpar bilet prin serviciul de SMS, cand a urcat controlul la prima statie dupa mine. Am luat apoi biletul repede prin SMS, dar controloarea m-a pus sa cobor din autobuz intre statii, unde era politia. Mi s-a cerut buletinul, l-am dat, a scris datele, desi ii ziceam ca nu e drept pentru ca eu cumparasem deja bilet. M-a facut proces verbal ca trebuia sa platesc 100 ron in 48 de ore. M-am suparat si m-am rastit la politista si am jignit-o cu cuv "nenorocita", mai venise un coleg cu ea de frica sa nu fug. Tot de suparare am rupt procesul verbal pe care il facuse pentru calatoria fara bilet si l-am aruncat pe jos. Mi-a venit ieri o amenda pentru murdarirea spatiului public de 200 RON. Intrebarea este daca risc ceva si pentru ca am vorbit asa cu politistii, ce poate se se intample si in cat timp? Imi poate face dosar penal sau se aplica numai amenda contraventionala? Cum se desfasoara procedura si in cat timp imi poate veni acasa hartia sau citatia?
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2018
Mihaela_Popescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 17:50, 29 Iulie 2018
Nu cred ca se ajunge asa departe. Putin probabil sa va facă dosar penal pentru ceea ce ati facut Dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
Petre Enache, Avocat
Va multumesc pentru raspuns. Inteleg ca as putea primi numai amendă contravențională? Dar problema este ca amenda pentru că am aruncat hartia pe jos deja a venit. Dacă mi s-a dat amendă si pentru jignirea polițistului, de ce nu a venit si aceea acasa odată cu aceasta, fiind emise în aceeași zi, aproximativ la aceeași oră? Imi ridica un semn de intrebare.

Petre Enache a scris:

Nu cred ca se ajunge asa departe. Putin probabil sa va facă dosar penal pentru ceea ce ati facut Dvs.

Nu va da amenda pentru jignire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda nedreapta la ratb, politist care a abuzat de puterea lui denisiadinu denisiadinu Acum vreo saptamana urc in autobuz , si merg o statie, pentru ca apoi sa o iau printre blocuri sa merg sa gasesc o toneta unde imi pot face abonament ca imi ... (vezi toată discuția)
Amenda stb fara proces verbal Simona Capraru Simona Capraru Azi la ora 18:55 m-am urcat in autobuzul 300, pana la locatia unde voiam sa ajung sunt mai multe linii de autobu pe care le pot lua din aceeasi statie. Pana am ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb - cum formulez plangerea contraventionala? newuser newuser Buna seara, am circulat cu RATB, am validat cardul, a urcat controlorul la un mom ent dat, mi-a verificat cardul si mi-a spus ca nu a fost validat de ... (vezi toată discuția)