Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu cateva informatii legate de un incident in trafic.
Pe un Bulevard mare, dorind sa fac stanga, am depasit coloana de pe banda de stanga si m am oprit in fata celorlalti, pentru a ceda de stanga. Atat eu cat si prima masina, eram opriti, iar soferul masinii din coloana a intrat intentionat in masina mea. Mi a declarat ca el sta de 3 semafoare sa faca stanga si imi arata el mie, caci, evident din punct de vedere rutier, eu eram vinovat ( nu ai voie sa depasesti coloana la semafor - lucru pe care il stiam). Cu toate acestea, nu mi se pare corect sa trec cu vederea un astfel de incident ( unul ca el, azi intra in masina, maine da unui in cap, pentru o situatie de gen). La Politia Rutiera, am declarat ca ii voi face plangere penala, iar dosarul ramane deschis pana primesc raspuns de la Sectia de Politie. In cazul in care ma razgandesc, si nu mai depun palngerea penala, e este de facut? Ce sanse am, tinind cont ca intentia este destul de greu de demonstrat ( sunt niste camere in intersectie, insa nu cred ca “prind” si acea portiune)? Daca totusi fac plangere penala si o retrag ulterior, ce implicatii are pe partea Rutiera, in afara de faptul ca eu trebuie sa ii platesc daunele? Multumesc anticipat!