avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am trecut pe galben și o dubă a intrat în mine. Cum ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am trecut pe galben și o dubă a intrat în mine. Cum e posibil că poliția să îi dea dreptate lui când nu mi-a acordat prioritate, nu a frânat și nici nu a așteptat până la oprirea mea?

Buna ziua, in urma cu câteva zile la intersecția Vatra luminoasă îmi vedeam de drum pe a doua banda apropiindu-ma de semafor să mă îndrept spre Piata Muncii venind de la Piata Iancului. Cei de pe sensul opus așteptau deja să facă stânga sa intre pe Matei Voievod drept pentru care, până am ajuns eu în intersecție, au trecut prin fața mea în jur de 4-5 masini. Odată ajuns langa semafor culoarea acestuia se schimba in galben, iar din toată coloana de mașini care aștepta să facă stânga prin fața mea mai era doar o dubă. Acesta incepe sa traverseze prima banda de mers de pe sensul meu, vazandu-ma că mă apropii și circul cu viteza (50-60 km/h) fortandu-ma, pentru a evita sa intru in el, sa virez de pe banda a doua pe prima banda. Nu știu ce a fost in capul lui pentru că nu a avut nici cea mai mică intenție să frâneze ba chiar și-a văzut în continuare de drum astfel că după ce am trecut de semafor și am reușit să ajung pe prima banda a intrat direct in partea stângă a masinii, împingând mașina încă 23 m în intersecție. Eu am fost dus la spital de către ambulanta am 2 cusături pe mâna și o zgârietură mai urâtă. In seara aceea am fost la politie sa dau declarații și după primele investigații ale politiei și în urma vizionarii camerei video din intersectie( de pe sensul celălalt de mers, după spusele lor nu au găsit una pe partea mea pentru a vedea culoarea semaforului și motivând că este o desincronizare intre semafoare și că au numărat ei nu știu câte secunde), deși eu am fost in intersecție a doua zi și am găsit o camera care poate surprinde exact semaforul meu) polițistul care se ocupa de caz, cu 0 interes și aproape razandu-mi in fata îmi spune că eu sunt vinovat și ca dosarul se duce la parchet sa se facă expertiza. Treaba și mai interesanta este că eu singurul act pe care îl am la mana de la politie este dovada de circulație în loc de permis. După 2 zile de la accident șeful șoferului de la firma respectiva mă sună și îmi citește din presupusul lui proces verbal că are deja rezoluția cazului unde scrie că eu sunt vinovat și că sa merg cu asigurarea și talonul. Cum e posibil că poliția să îi dea dreptate ăluia când nu mi a acordat prioritate, nu a frânat și nici nu a așteptat până la oprirea meaa semafor ci pur și simplu a ghicit el că ar putea să treacă sau as putea eu sa opresc?
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Contestați tot. Aveți nevoie de un avocat istet care sa răstoarne prezumția de legalitate a procesului verbal de amenda si ridicarea permisului. Totodata sa stabilească ca vinovat pe cel care va accidentat
Mulțumesc mult pentru ajutor !
Spuneți că și când se va întoarce dosarul de la procuror este posibil ca tot eu sa ies vinovat, deci cazul trebuie dus în instanță? Mă gândesc că un procuror va analiza situația și faptele mai bine și îmi va da câștig de cauza.
O zi buna !
Petre Enache a scris:

Contestați tot. Aveți nevoie de un avocat istet care sa răstoarne prezumția de legalitate a procesului verbal de amenda si ridicarea permisului. Totodata sa stabilească ca vinovat pe cel care va accidentat

Si la procuror aveți nevoie de avocat. Chiar mai mult decât in fata instanței pe contravenții.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand faceti rost de la primarie (in Bucuresti nu stiu care dintre primarii - primaria generala sau cele de sector- se ocupa de semafoare) diagramele de functionare ale semafoarelor din respectiva intersectie. SE poate stabili apriori conducatorul auto vinovat de producerea accidentului. Stabilirea modului de producere a accidentului si a posibilitatilor de evitare a acestuia se poate se poate face numai in instanta in urma depunerii unei plangeri contraventionale si a efectuarii, daca va fi cazul, a unei expertize tehnice judiciare auto.
ing. Ioan Ciobanu
Am înțeles, voi merge sa întreb de acele diagrame ale semafoarelor.
Mi s-au produs o nedreptate prin faptul că nu am primit proces verbal al accidentului? Eu de la politie am 2 foi : una care este dovada de circulație pentru că permisul mi-a fost anexat la dosar și o foaie care îmi dă voie să mă apuc de reparațiile masinii.
Vă mulțumesc pentru ajutor!

Ioan Ciobanu a scris:

In primul rand faceti rost de la primarie (in Bucuresti nu stiu care dintre primarii - primaria generala sau cele de sector- se ocupa de semafoare) diagramele de functionare ale semafoarelor din respectiva intersectie. SE poate stabili apriori conducatorul auto vinovat de producerea accidentului. Stabilirea modului de producere a accidentului si a posibilitatilor de evitare a acestuia se poate se poate face numai in instanta in urma depunerii unei plangeri contraventionale si a efectuarii, daca va fi cazul, a unei expertize tehnice judiciare auto.
ing. Ioan Ciobanu

Alte discuții în legătură

Accident auto Miruna1304 Miruna1304 Buna ziua !!! Numele meu este Roxana si am nevoie de sfaturile cuiva cu cunostinte , acum 2 sapt am avut un accident auto cel cu care m.am tamponat sa spun asa ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica accident cristyan cristyan Am avut un accident auto,intr-o intersectie semaforizata, la care nu au existat martori (doar in masina mea sotia si copilul), iar cea care a intrat in mine ... (vezi toată discuția)
Problema dupa constatare amiabila ? erounecunoscut erounecunoscut Buna ziua, Am fost implicat intr-un [u]accident stupid[/u]. Venind pe un drum cu prioritate si intrand intr-o intersectie semaforizata am fost ... (vezi toată discuția)