avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... expertiza tehnica accident
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

expertiza tehnica accident

Am avut un accident auto,intr-o intersectie semaforizata, la care nu au existat martori (doar in masina mea sotia si copilul), iar cea care a intrat in mine are sotul "bine pus", iar după ce la inceput ambii soferii am declarat că am intrat pe verde in intersectie, intră în rol ”functia sotului”, iar poliția la 2 saptămâni după accident verifică semaforul ( deoarece au spus ei că acea cameră din intersecție nu funcționa) si ajung la concluzia că semaforul era galben intermitent (cu toate că toate semafoarele se schimbau la ora 22 inainte cu vreo 10 min de impact, ei au reușit sa umble la ceasul semaforului) , iar doamna este chemată din nou să iți schimbe declarația , și să spună ca mai apoi si-a dat seama că semaforul era galben. Cu toate astea banda pe care se afla era obligatoriu la dr. iar ea se deplasa inainte , iar viteza foarte mare, dar polițiștiispun că nu este nevoie de expertiză tehnică a accidentului și că eu sunt vinovat că am trecut pe galben intermitent și ma aflam pe drum fără prioritate în acest caz. Dosarul se află încă la parchet si aș vrea sa va intreb
1. Daca pot (si cum) cere procurorului de caz efectuarea unei expertize tehnice a accidentului, sau trebuie sa astept terminarea procesului pe partea penală si sa contest apoi pv si acolo sa cer efectuarea expertizei .Politia mi-a spus ca nu este necesara expertiza tehnica.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:01, 26 Noiembrie 2017
Pentru ca dosarul in cercetare sa se verifice temeinic este de preferat ca expertiza tehnica sa fie executata inainte ca procurorul de caz sa dispuna solutia
Si daca cei de la politie mi-au spus ca nu este nevoie de expertiza , eu ce pot face Cum pot cere ca aceasta sa fie facuta de procuratura

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati in scris la parchet, cu nr. de inregistrare/ data efectuarea unei expertize tehnice a evenimentului rutier.
Nefiind victime, probabil dosarul nu va fi cercetat penal si nu se va ajunge in instanta penala.
Puteti contesta solutia data de procuror, la prim-procurorul parchetului, daca vi se respinge solicitarea de efectuare a expertizei tehnice judiciare in domeniul auto.
Politia trebuie sa intocmeasca un PV de cercetare a evenimentului rutier. Acest PV poate fi contestat in instanta civila daca se decide de catre procuror ca nu este vorba de un eveniment penal. Daca se respinge expertiza de catre procuror, o puteti cere in instanta civila.
Exista un aspect care trebuie avut in vedere - elementele de care s-a tinut seama la cercetarea politiei (semafoare, camere de supraveghere, etc.) sa nu poata fi analizate ca fiind cele de la data producerii evenimentului. Schimbarea ulterioara a declaratiei poate fi un motiv de expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema dupa constatare amiabila ? erounecunoscut erounecunoscut Buna ziua, Am fost implicat intr-un [u]accident stupid[/u]. Venind pe un drum cu prioritate si intrand intr-o intersectie semaforizata am fost ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime. consider că poliția a greșit dându-i dreptate celuilalt șofer, cum se aplică legea în situațiile astea? Nicoleta20018 Nicoleta20018 Buna ziua! As dori sa incep cu ce sa intamplat. Intr-o intersectie semaforizata eram primul la semafor, sa facut verde am plecat vreo 2 metri in fata, am ... (vezi toată discuția)
Permisul de conducere geobotosani geobotosani Cu respect! Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este ... (vezi toată discuția)