Buna ziua
, sunt proprietara unei case,si de pe zidul care serveste de despartire intre cladiri a cazut a caramida pe capota unei masini si a avariat-o. Mentionezi ca, autoturismul era parcat pe trotuar pe un loc unde nu e permis parcarea. Proprietarea masinii a zis ca politia nu l-a amendat, a tolerat, fiindca străduța este plina si nu prea au unde sa parcheze. Nu se prevazuse ca o sa cada vreo caramida. Paguba îi revine proprietarei sau e posibila o cooperare partiala deoarece a parcat intr-un loc interzis, pe trotuar? Multumesc.
Interesanta opinia dlui avocat Tabrea. Eu, nefiind avocat, dar bazandu-ma pe bun simt, ma grabeam sa-mi repar un zid al locuintei care poate provoca avarii altora.
Deci, daca nu ma mai bazez pe bunul simt, ci pe dl. avocat, pot sta nepasator. Nu pot fi acuzat de nimic pentru distrugerea bunurilor altora!
O sa transmit si altora opinia juridica a dlui avocat Tabrea (dar in niciun caz vecinilor mei)!
Am avut anul trecut o speță similară. Din pdv al meu sunt 2 situații împărțite. Unu, dacă zidul cu pricina e perete despărțitor între proprietăți, ambii proprietari sunt obligați să se asigure că acea construcție să nu se deterioreze, exact cum a zis cineva anterior ca să nu pice cuiva ceva în cap. Doi, cel care a parcat neregulamentar e treaba lui, orice s-ar întâmpla cu mașina. Nu poate da vina pe nimeni. Era interesant de specificat dacă bucata desprinsă s-a desprins cumva urmare unei furtuni, vânt puternic căci atunci e forță majoră, prin urmare chiar dacă cădea cuiva în cap, nimeni nu poate fi făcut vinovat.
Vă rog să observați că am învederat că au incidentă dispozițiile Codului Civil, urmând ca prejudiciul să fie reparat potrivit acestor norme.
Am opinat doar că nu are incidență sfera ilicitului penal, nu cred că este cazul să ne ironizăm dacă nu citim cu atenție.
Cu stimă!