avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... agent de paza cu jumate de norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

agent de paza cu jumate de norma

Buna ziua
Cum se ponteaza un agent de paza cu jumate de norma, adica este pensionar gradu III, intr-o firma unde se lucreaza 12 cu 48 si 48 cu 72.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 22:32, 2 Noiembrie 2009
Se va ponta in fiecare zi 4 ore sau 4 ore in zilele in care este de serviciu, astfel incat la sfarsitul lunii sa aiba 80 ore/luna lucrate.
da am inteles, dar in schimburi cum vor face? daca un schimb are 12 ore, intra la 7 si iese la 7,(un agent normal), atunci el intra la 7 si iese la 11 , si se da peste cap toata programarea?
sau sa nu angajam pensionari?
va multumesc
De preferat este sa nu includeti un pensionar cu 4 ore in acest program ... deoarece vi se da programarea peste cap si, in plus, nu are voie sa lucreze mai mult de 4 ore pe zi.
nicoletatrenea a scris:

Buna ziua
Cum se ponteaza un agent de paza cu jumate de norma, adica este pensionar gradu III, intr-o firma unde se lucreaza 12 cu 48 si 48 cu 72.
Va multumesc


angajati 3(trei)pensionari gr.III pentru un program de 12 ore .
24 ore ,48 ore ori 72 de ore consecutiv nu este legal ca sa lucreze un agent (cf.Codului Muncii).

Munca prestata trebuie sa fie conform CIM. ( 4 ore sau 8 ore) .
In caz de 12 ore trebuie sa fie acordate zile libere ori se va efectua la plata orelor suplimentare .

Un pensionar nu are voie sa depaseasca cele 4 ore permise de lege ,in primul rand ca are probleme medicale.

Pentru functia de agent de paza trebuie sa fii perfect sanatos -cf.fisei medicale obligatorii-.( la cate jafuri au loc in Romania,un agent de paza trebuie sa fie instruit si este necesara o sanatate perfecta in caz de incidente in timpul serviciului)

Dosarul pentru angajare trebuie vizat de Politia paza si ordine si u se da aceasta avizare in cazul angajatilor cu probleme medicale /pensionare gr.III.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidentiere pontaj 12/24; 12/48 sylvia_dana2002@yahoo.com sylvia_dana2002@yahoo.com Buna ziua, Pentru un lucrator comercial benzinarie cu CIM norma intrega 8h/ zi, program de repartizare timp lucru ture 12/24; 12/48 zi/noapte/inegal 1. cum ... (vezi toată discuția)
Plata zile sarbatori legale miha2766 miha2766 Buna ziua, Conduc o societate de paza cu program de lucru al angajatilor 12 cu 24, 12 cu 48, schimbul de ture facandu-se la ora 19,00 respectiv 7,00 ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate cristi.petre65 cristi.petre65 Va rog daca putti sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: am o vechime in cimpul muncii de 29 ani am avut grupa a 2-a de munca si in urma unei ... (vezi toată discuția)