avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIA DE INVALIDITATE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIA DE INVALIDITATE

Va rog daca putti sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
am o vechime in cimpul muncii de 29 ani am avut grupa a 2-a de munca si in urma unei operatii pe coloana de spondilolistezis voi fi pensionat medical posibil gradul doi.pina la implinirea virstei de pensionare (nu stiu care este) ,aceasta perioada se adauga la vechimea in munca,daca angajatorul ma mai poate reangaja (in ccm la nivel national si in ccm la nivel de sectie-cfr-scrie ca angajatorul este obligat sa angajeze persoana care a fost pensionata medical pe acelasi post sau pe un post adecvat pregatirii profesionale,dar la o discutie cu seful meu mi-a spus ca ma poate reqangaja numai daca are locuri libere),am 48 de ani sunt nascut in anul 1961,si m-am angajat pe data de 1.08.1980. VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNS
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:23, 3 Martie 2010
Daca va pensionati gr.II nu aveti drept de munca. Daca veti primi gr.III aveti dreptul la sa prestati activitate 4 ore pe zi.
MULTUMESC pentru mesaj si mai am o intrebare:
daca ma angajez (cu grad 3) ,cu program redus de 4 ore ,merg incontinuarie si cu pensia de invaliditate? Angajatorul (s.c -cfr -irlu ),lucrez la depoul cfr. ca metrolog,o sa ma angajeze ? Este obligat sa ma angajeze part-time?este specificat in vreo lege acest lucru?....MII DE MULTUMIRI SI ASTEPT RASPUNS.=D>
1. Pensionarul pentru invaliditate de gr.III poate cumula pensia cu salariul provenit dintr-un contract individual de munca cu cel mult 4 ore pe zi.
2. Angajatorul unde ati lucrat pana la pensionare nu este obligat sa va mentina in continuare cu 4 ore pe zi dar discutati cu el si cu sindicatul, poate se rezolva, mai ales daca boala se datoreaza si conditiilor de la locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate gr.iii mihialescu mioara mihialescu mioara Salariat caruia i s=a stabilit o pensie de gr.III de catre comisia medicala de pensii si care doreste sa continue sa lucreze celelalte 4 ore in continuare, iar ... (vezi toată discuția)
Pensionare medicala si i.i. TANASE ILEANA TANASE ILEANA Buna seara,am 49 de ani,urmeaza sa ma pensionez medical(am o vechime in munca de 25 de ani).De curand mi-am infiintat o intreprindere individuala si prestez ... (vezi toată discuția)
Reangajare din pensie invaliditate gradul iii mihialescu mioara mihialescu mioara Ca angajator am obligativitatea de a reprimi un salariat care a fost pensionat grad invaliditate III si care la data pensionarii 01.08.2011 nu a solicitat ... (vezi toată discuția)