avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE INVALIDITATE GR.III
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE INVALIDITATE GR.III

Salariat caruia i s=a stabilit o pensie de gr.III de catre comisia medicala de pensii si care doreste sa continue sa lucreze celelalte 4 ore in continuare, iar angajatorul are prevedere in CCM ca are obligativitatea de a-l mentie in activitate daca acesta doreste este contestat de medicul de medicina muncii cu motivul ca invaliditatea sa nu-i mai permite continuarea activitatii si il da inapt . In discutiile pe aceste teme din formurile de specialitate am vazut ca daca medicul de medicina muncii sustine acest lucru, angajatorul ar trebui sa-i inceteze contractul pt. cele 4 ore pe motiv de necorespunderedin pct. de vedere al sanatatii. Avand in vedere hotararea comisiei de pensionare medicale, a prevederilor angajatorului cu privire la pastrarea angajatului, cum ar trebuie sa procedam???? Daca comisia a stabilit ca invaliditatea nu este atat de grava ca sa poata fi incadrat la gr.II fara drept de munca, de ce sa nu poata lucra sa cumuleze pensia(si asa mizera) cu jumatate de salariu minim????? Multumim!

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate cristi.petre65 cristi.petre65 Va rog daca putti sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: am o vechime in cimpul muncii de 29 ani am avut grupa a 2-a de munca si in urma unei ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca in cazul deciziei medicale ContSters236579 ContSters236579 in ce baza si cand inceteaza c.i.m. in cazul unui salariat care a primit decizie medicala asupra capacitatii de munca / gradul 2 sau 3 de invaliditate, fiindca ... (vezi toată discuția)
Pensionare medicala si i.i. TANASE ILEANA TANASE ILEANA Buna seara,am 49 de ani,urmeaza sa ma pensionez medical(am o vechime in munca de 25 de ani).De curand mi-am infiintat o intreprindere individuala si prestez ... (vezi toată discuția)