avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare personal medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare personal medical

Care este legea care permite medicilor de familie sa isi detaseze asistentele medicale in spital? Acestea ajungand sa lucreze in spital fara sa dea niciun concurs, iar apoi cand urmeaza sa se scoata posturi la concurs "personalul spitalului avand prioritate".
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 13 Iunie 2018
Codul Muncii
Art. 45
Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.

Art. 46
(1) Detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an.
(2) În mod exceptional, perioada detasarii poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 în 6 luni.
(3) Salariatul poate refuza detasarea dispusa de angajatorul sau numai în mod exceptional si pentru motive personale temeinice.
(4) Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, în conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs contabil sef scoala gimnaziala amaliaf amaliaf Contabilul de la scoala si-a dat demisia si am inteles ca nu se poate da concurs pentru ocuparea postului vacant- 0,25 norma. Va rog sa ma ajutati cu ... (vezi toată discuția)
Detasarea DANTE ALEXA DANTE ALEXA Ma intereseaza care este limita la care se poate face detasarea unei persoane dupa ce isi da acordul personal cu detasarea. (vezi toată discuția)
Detasarea implica schimbarea fisei postului roberty roberty in cazul in care la noul loc de munca, unde am fost detasat, sarcinile de serviciu difera de cele avute inainte de detasare, trebuie sa-mi fie intocmita o noua ... (vezi toată discuția)