avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum sa obtin suspendarea activitatii unui ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum sa obtin suspendarea activitatii unui restaurant/terasa/organizator de evenimente

Locuiesc in apropierea unui restaurant care organizeaza periodic evenimente ( nunti, petreceri, etc) in special in weekend , pana la 2-4 dimineata, cu muzica data la maxim
Incercari succesive de a rezolva situatia prin Politie locala ,112 , Primarie au esuat si am inteles ca nu am alta cale decat de a-i ataca pe cale juridica incercand sa obtin o Hotarare Judecatoreasca prin care sa li se suspende activitatea.
M-am documentat si inteleg ca nu exista o legislatie care sa te protejeze explicit ( in Occident , ce fac ei e de neconceput ; la noi , functioneaza pt ca autoritatile nu isi fac datoria si chiar daca si-o fac , o fac ineficient pentru ca valoarea amenzii raportata la venituri e nesemnificativa )

Ma gandesc sa obtin suspendarea in 2 trepte :
Pasul 1 - Obtinerea unei Hotarari Judecatoresti prin care sa li se impuna programul de functionare pana la ora 22 ( pe baza legii 62- Liniste si ordine publica ) .
Cred ca macar asta se poate obtine ( Primaria nu se implica , spune ca ei doar inregistreaza programul declarat - ei doar iau la cunostinta ...)

Pasul 2- daca nu respecta Hotararea precedenta si continua sa creeze disconfort la ore tarzii ( dupa 22) , atunci cred ca facand dovada nerespectarii primei Hotarari , se paote cere suspendarea activitatii ca masura definitiva

3. Daca se ajunge pana aici , evident , trebuie sa inceteze pentru ca altfel activitatea ar fi neautorizata si ANAF ul poate actiona mai departe
Nu cred ca isi vor permite acest lux insa

Este fezabil acest scenariu ? este aici vreun avocat trecut printr-o experienta similara ?
Cel mai recent răspuns: gigigeorgescu , utilizator 00:32, 13 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista sanse sa pot reduce programul de functionare a unui local public pana la orele 22? stan catalin stan catalin Buna ziua. Ca multi dintre noi, sunt un cetatean, proprietar al unui apartament din Romania. Daca pana acum am inteles ca trebuie sa accept poluarea fonica a ... (vezi toată discuția)
Aviz de functionare ingrid35 ingrid35 Buna ziua ! o societate comerciala cu profil de activitate baruri si restaurante detine un aviz de functionare emis de primaria de care apartine cu program de ... (vezi toată discuția)
Recurs/apel hotarare de divort !!! bflorin24 bflorin24 Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca ma ajuta sau imi este de vreun folos sa fac apel sau recurs (nu stiu care este diferenta dintre ele) asupra ... (vezi toată discuția)