avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Exista sanse sa pot reduce programul de functionare a ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Exista sanse sa pot reduce programul de functionare a unui local public pana la orele 22?

Buna ziua.
Ca multi dintre noi, sunt un cetatean, proprietar al unui apartament din Romania. Daca pana acum am inteles ca trebuie sa accept poluarea fonica a traficului de pe strazile publice, manelele celor din autoturismele personale , de aproximativ 2 ani , invariabil in serile de week end trebuie sa mai accept si fondul sonor al unui bar in care se fac petreceri private.Istoria incepe asa cum v-am spus de 2 ani cand un afacerist local si-a deschis acesta afacere. Problemele au inceput inca de atunci, cand clientii acestui local si nivelul muzicii ambientale erau suparatoare la ore foarte tarzii in noapte.
Evident am incercat solutia amiabila si impreuna cu presedintele de Asociatie am mers la propretarul localului si i-am expus durerile noastre. Acesta asculta si ne raspundea ca suntem prea...... delicati ...auditiv.
Vazand ca nu am sorti de izbanda pe cale amiabila am facut tot felul de sesizari la Primarie, Politia Comunitara chiar si Garda de Mediu. Raspuns? Absolut nimic. Mai mult de atat la GdM am solicitat o analiza fonica la care sa fiu martor si ....nici un raspuns.
Intre timp proprietarul barului a reusit sa speculeze lipsa de coeziune a membrilor Asociatiei de proprietari si surprinzator pentru mine a obtinut acordul de functionare si dupa ora 22 de la fix 50% din membrii asociatiei , (chiar 75% din membrii care au ferestrele fata in fata cu barul , respectiv la 25m ).
In prezent ori de cate ori sunt deranjat de nivul fonic al localului sun la Politia Comunitara si chiar ultima oara i-au intocmit un p-v de contraventie la care pe mine m-au trecut martor iar ei nu aveau un aparat de determinat nivelul zgomotului, deci practic foarte usor de contestat. Realizez ca nu mai pot uza de aceasta metoda deoarece proprietarul ma acuza de abuz , ca sunt singurul care reclam disconfortul si imi aduce si alte acuzatii ridicole si nefondate.
Intrebare? Ce pot face astfel incat afacerea lui sa se impace cu somnul meu si al familiei mele? Precizez ca nu doresc inchiderea localului care nu ma deranjeaza in mod deosebit dupa orele22 decat atunci cand fac petreceri private specifice stilului romanesc citadin cu muzica cat mai "tare" , altfel nu e "petrecerea reusita".
Va multumesc ca ati avut timp sa cititi.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:26, 9 Aprilie 2012
Firma are obligatia de a izola fonic localul daca se depaseste limita legala admisa de decibeli.
Se poate masura nivelul de poluare fonica si in functie de acest aspect se poate rezolva situatia.

La cererile dvs. sunt obligati sa raspunda in 30 de zile de la depunerea cererii.
Au trecut mai mult de 30 de zile?
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza de zgomot constsil constsil buna seara, va rog sa mă consiliați pe următoarea problema. locuiesc la 11m distanță de o sală de sport acoperită cu prelată (balon) unde se ... (vezi toată discuția)
Vecina sensibila julie88 julie88 stau la bloc la etajul 1.sunt venita acasa de la facultate cam de o luna.am obiceiul de 2- 3 ori pe saptamana mai ales cand fac curatenie sa ascult muzica mai ... (vezi toată discuția)
Vecin asculta muzica tare la ora 20:00 on64 on64 Buna seara. Am o mare problema cu vecina de alaturi care asculta muzica mult prea tare si nu stiu ce as putea sa fac. La politie cum pot apela doar prin 112 ... (vezi toată discuția)