avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie necuvenita (recuperare carte de muncă)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie necuvenita (recuperare carte de muncă)

Buna ziua. La noi in oras, cum de altfel mai peste tot in tara, s-a gasit o doamna "binevoitoare"" care a ""ajutat""mai multe persoane sa obtina pensie necuvenite, adica ori le-a trecut mai multi ani pe cartea de munca, ori a facut pe cineva care nu a muncit niciodata cu carnet de munca si chiar cu vechime sufienta pentru a primi pensie. Una dintre aceste persoane credule a fost chiar unchiul meu. Bineinteles ca pana la urma a iesit totul la iveala si a dat inapoi cat a luat. Problema acum este ca el chiar are varsta de pensionare si anii necesari, dar carnetul de munca i-a fost retinut, din cate am inteles, de catre cei care au facut ancheta si i s-a spus ca nici nu o va mai primi inapoi. In cazul acesta cum va reusi el sa isi depuna dosarul de pensionare daca nu are cum sa faca dovada anilor munciti. Ce trebuie sa facem? Are acasa o copie veche a carnetului de munca corect, dar la dosar ii trebuie si originalul. Poate sa imi ofere cineva o solutie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 13 Iunie 2018
Soluția poate interveni doar după studierea înscrisurilor deținute și după efectuarea unor demersuri de natura juridică...
Ok multumesc, dar ati putea detalia un pic? Adica de unde sa incepem ? cui sa ne adresam prima data?
Solicitati celor care au retinut carnetul de munca, eliberarea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea mea emanuellen emanuellen Buna ziua,mi-am depus dosarul de pensionare si am fost refuzata pe motivul ca nu am dreptul la grupa 1 deoarece am fost desenator technic.Mentionez ca grupa 1 ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate crysakid crysakid Buna ziua,ma numesc Cristina si as dori sa aflu niste detalii referitoare la tatal meu. Tatal meu este nascut la data de 04.05.1959 si pana in prezent are ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta Anton.Sandu Anton.Sandu Doresc sa va expun o situatie al unchiului meu si va rog sa-mi spune-ti: - daca actiunea este introdusa in termen, avind in vedere data pronutarii Decizii ... (vezi toată discuția)