avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata reparatie lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata reparatie lift

Buna ziua, am un apartament la etajul 1, intr-un bloc de 8 etaje. Nu particip lunar la plata facturii energiei electrice, deoarece exista un acord cu asociatia de locatari si deoarece liftul la etajul 1 este sudat cu gratii.
De 2 saptamani liftul a fost scos din folosinta pentru ca asociatia nu a reusit sa stranga de la locatari fondurile necesare reparatiei/ intretinerii. Locatarii sunt foarte suparati si doresc ca si noi cei de la etajul 1 sa participam cu 850 de lei( ca toti ceilalti) la reparatia acestuia. Din moment ce eu nu il pot folosi deoarece imi este obstructionat accesul, sunt in continuare obligata sa platesc? Am citit Art. 44, dar nu mi se pare corect pentru eu nici daca vreau nu il pot folosi de la etajul meu.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 11:29, 19 Iunie 2018
Din pacate pt. dv. sunteti obligata sa partiipati la repararea liftului , este adevarat ca asoiatia poate scuti de la curent ap. de la parter sau et .I , dar pentru fonduri le de raparatii platestesc toti proprietarii in functie de cota indiviza din asociatie .

(3) Niciun proprietar de apartament sau de spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunţării la folosirea unei părţi din proprietatea comună, a abandonării apartamentului sau a spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă ori în alte situaţii.
inteleg, dar au sudat usa liftului la etajul 1, deci nu prea mai e bun comun pentru ca nu am acces, nu pot beneficia
Participați al reparația liftului. E bun comun.
citez "Am citit Art. 44, dar nu mi se pare corect pentru eu nici daca vreau nu il pot folosi de la etajul meu."
Acum, ce sa zic: va conduceti dupa dictonul "nu mi se pare corect"
Asa este, nu e corect din punctul dumneavpstra de vedere; dar e legal.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata liftului robert200534 robert200534 BUNA ZIUA.DORESC SA VA PUN O INTREBARE.SUNT UN LOCATAR AL UNEI ASOCIATII DE PROPRIETARI,SI LOCUIESC LA PARTERUL IMOBILULUI.INTREBAREA MEA ESTE :DACA ESTE LEGAL ... (vezi toată discuția)
Salutare quantumrevers quantumrevers Am si eu o mica problema nu gasesc o explicatie concreta la urmatoarea problema : Locuiesc la parter si s-au executat lucrari la lift , eu nu folosesc liftul ... (vezi toată discuția)
Acoperisul, parte comuna ivanvintilica ivanvintilica Buna seara. Locuiesc intr-un bloc cu 140 apartamente pe o scara cu P+4 etaje.Ocup un apartament la etajul4. Problema mea este ca izolatia de sus s-a deteriorat ... (vezi toată discuția)