avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Toate bunurile din timpul căsniciei au fost făcute ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Toate bunurile din timpul căsniciei au fost făcute cu bani munciți de mine. Cât pot recupera la partaj?

Daca toate bunurile(2case,un grajd,masina,un restaurant)le-am facut doar cu banii mei,in urma a 13ani de munca in Italia,in prezent ce pot recupera?Pot dovedi ca am trimes banii fostului sot,In prezent desi e singurul care poate nu intretine nici fetele(studente)deoarece a adus in casa si restaurant o femeie(cu un trecut dubios).Legal care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez ?Vreau sa recuperez cat pot pentru fete.Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 19:22, 16 Iunie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca bunurile sunt facute/achizionate in timpul casatoriei ele sunt bunuri comune.

Daca va doriti sa obtineti un procent mai mare decat cel 50% prezumat de lege, va trebui sa formulati o astfel de cerere in instanta si sa probati aceasta contributie majoritara.

Luati legatura cu un avocat caci procesul este destul de complicat si costisitor.
Vă rog să aveți în vedere împrejurarea că NU există o prezumție legală privind contribuția egală a soților la dobândirea bunurilor comune, ci trebuie să se administreze probe pentru lămurirea acestui aspect, o cotă egală urmând a se stabili doar atunci când nu există elemente din care să rezulte o contribuție diferită; această viziune este îmbrățișată pe plan jurisrudențial, cu titlu exemplificativ, prin decizia 465/12.05.2016, prinunțată de Tribunalul Olt.
Prin urmare, intentați o acțiune în partaj, urmând a primi mai mult dacă aveți dovezi.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In partajul bunurilor comune, obtinute in timpul casatoriei, se porneste de la premisa unei contributii egale a sotilor, deci cote egale. Daca vreti o cota majoritara sau, macar considerabul mai mare decat a sotului, va trebui sa solicitati acest lucru in cadrul unui proces civil cu acest obiect, veti plati taxa de timbru aferenta si veti porni la lupta cu toate probele pe care le aveti sau le veti putea obtine in acest scop.
Veti avea nevoie de un avocat, fiind un proces de durata si cu miza mare pt.dumneavoastra.
Sansele depind de ce puteti dovedi, dar nu trebuie sa neglijati si ce poate solicita sotul si probele lui!
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de tibru pentru cota diferentiata partaj b com Adrian Vernica Adrian Vernica speta : partaj b comune. Unul din soti solicita a se constata ca participatia la dobândirea bunurilor este diferenţiată în sensul că el a participat la ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata, in cazul unui partaj, in conditiile in care sotul ... cristinaepa cristinaepa Buna dimineata, In cazul unui partaj, in conditiile in care sotul nu a avut nici un venit, ce procent rimteste din bunurile dobandite in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)
Partaj bisoc liviu bisoc liviu as dori sa stiu daca pentru parasire de domiciliu sau daca pentru infideliate pot pierde partajul bunurilor sau sa ne afecteze cumva. si daca bunurile luate ... (vezi toată discuția)