avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... TVA aferent facturii de achiziții marfa din afara ue
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

TVA aferent facturii de achiziții marfa din afara ue

Am o factura cu marfa venită din tara care nu e membra ue.
Marfa a fost plătită in luna Mai, a ajuns in tara in Iunie iar TVA aferent acesteia a fost plătit la biroul taxe vamale. Acest TVA pe ce cont este corect sa l contabilizez?
Multumesc frumos anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
4426 = 446.x - analitic distrinct fata de taxele vamale

446.x = 5121 - plata tva in vama

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontul de tva bebitza2003 bebitza2003 Buna ziua!!!! Am o mare rugaminte la dumneavoastra...daca ma puteti ajuta bineinteles.. Firma este platitoare de TVA. Ce inregistrari contabile se fac pentru ... (vezi toată discuția)
Tva la facturile din import mihaelamoraru65 mihaelamoraru65 Sunt mai noua in bransa in ce priveste facturile din import si as vrea sa intreb care e regimul pt TVA la facturile sosite ? trebuie platit inainte ? se ... (vezi toată discuția)
Probleme cu contul 446 florinat florinat Buna ziua, As dori sa stiu cum anume se inreg. taxele vamale? Eu am gasit formulele 371=446 si apoi plata : 446=5121, dar mie programul imi ia automat ... (vezi toată discuția)