Referitor la acordarea voucherelor de vacanta, am urmatoarea speta:
Un salariat cu contract pe perioada determinata (1 an), care cumuleaza pensia cu salariul. Angajarea s-a produs la 1 august 2017, iar incepand cu data de 1 octombrie 2017 este in concediu medical ( cancer). Urmare a diagnosticului, devine neplatitor de impozit pe salariu. Acum, eu am 2 intrebari:
1- daca acordarea voucherului se face integral, sau proportional cu perioada lucrata;
2 - impozitarea acestuia se mai aplica in cazul persoanei mai sus mentionate?
Nelamurirea mea este daca se acorda integral, sau proportional cu perioada lucrata, deoarece in HG 940/2017 la articolul 3 alin. (2) scrie ca se acorda un voucher, astfel:
art.3, alin. "(2) : In cazul salariatilor din institutiile si autoritatile publice, prevazute de art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, se acorda o singura indemnizatie de vacanta, sub forma de vouchere, in cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, in limita sumelor prevazute in buget alocate cu aceasta destinatie.";
apoi, la articolul 12 alin. (2) scrie ca se acorda proportional cu timpul lucrat, "exceptand bugetarii", daca inteleg eu bine.
(2) Cuantumul acordat salariatilor, altii decat cei prevazuti la art. 3 alin. (2), sub forma voucherelor de vacanta se stabileste, in conditiile legii, de catre angajatori proportional cu perioada de exercitare a raportului de serviciu sau durata contractului de munca, intr-un an calendaristic.
Gresesc interpretand ca se acorda integral?
Dreptul la voucherul de vacanţă se extinde şi proporțional cu perioada de exercitare a raportului de serviciu sau durata contractului de muncă, într-un an calendaristic. [ link extern ] /
Voucher vacanta
martin77
Lucrez intr-o primarie si am fost in concediu crestere copil in perioada februarie 2017-1 octombrie 2018(cand mi-am reluat activitatea).Pot beneficia sau nu de ... (vezi toată discuția)