avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu risc maternal

Buna ziua. Concediul de risc maternal "in continuare" poate fi solicitat pe 25 iunie pentru luna iulie? Doamna doctor spune ca se poate elibera doar in ultima zi lucratoare din luna iunie, adica pe 29. Eu am tot citit, insa in lege nu este specificat acest lucru, ca e musai in ultima zi lucratoare din luna.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:27, 15 Iunie 2018
Norme de aplicare a OUG 158/2005
art.9
....
(3) Pentru certificatele medicale „în continuare“, data acordării nu poate fi mai mare decât data la care se termină valabilitatea certificatelor de concediu medical acordate anterior pentru aceeași afecțiune.
.....
Va multumesc pentru raspuns. Inteleg ca se poate si pe 25, de exemplu, nu doar in ultima zi lucratoare din luna. Important e sa nu fie data ulterioara ultimei zile de concediu. Daca e anterioara, e ok, nu este specificat cu cate zile inainte de ultima zi de concediu se poate elibera concediul medical :).
Intr-adevar, ati inteles corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data acordarii concediului de risc maternal Loredana Cristina Loredana Cristina Buna ziua! Intrebarea mea ar fii inlegatura cu data acordarii a concediului de risc maternal. Are vreo importanta data acordarii la concediu in continuare fara ... (vezi toată discuția)
Concediu medical 75% din 75% anaia anaia Am fost spitalizat 3 luni apoi am primit concediu medical tot initial desi nu am zile lucrate sau alt concediu intre spitalizare si acum recuperare . Va rog ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu medical calendaristice pe adeverinta medicala ptr salariat 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti cum este corect : Am solicitat societatii unde lucrez o adeverinta ptr medicul de familie cu nr de zile calendaristice ... (vezi toată discuția)