avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Zile de concediu medical calendaristice pe adeverinta ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Zile de concediu medical calendaristice pe adeverinta medicala ptr salariat

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti cum este corect :
Am solicitat societatii unde lucrez o adeverinta ptr medicul de familie cu nr de zile calendaristice de concediu medical din ultimile 12 luni . acestia mi-au eliberat adeverinta cu nr de zile de concediuu medical platite in ultimile 12 luni
Cum este corect ?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: 22.08.2009 , utilizator 19:22, 11 Martie 2014
Concediul medical se acorda pe numar de zile calendaristice.Corect pe adeverinta se specifica nr.de zile calendaristice acordate.Pot include si nr.de zile lucratoare dar pt.medicul de familie nu acestea au relevanta.
as dori un act normativ - care reglementeaza intocmirea adeverintelor medicale ptr medicul de familie hg 158 / ???
Corect este sa se treaca numarul total de zile calendaristice de concediu medical. Concediile medicale se acorda pe zile calendaristice. Doar plata indemnizatiei se face pe zile lucratoare.


OUG nr. 158/2005:

ART. 10
(5) Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate în zile calendaristice, se plãtesc zilele lucrãtoare.
(6) La stabilirea numãrului de zile ce urmeazã a fi plãtite se au în vedere prevederile legale cu privire la zilele de sãrbãtoare declarate nelucrãtoare, precum şi cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prevãzute prin contractele colective de muncã.


Normele de aplicare a OUG nr. 158/2005:

ART. 38
(1) Plãtitorii de indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate au obligaţia sã elibereze asiguratului adeverinţe din care sã rezulte numãrul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporarã de muncã avute în ultimele 12 luni, în vederea acordãrii certificatelor de concediu medical....

ART. 65
(1) Durata concediilor pentru tuberculozã, neoplazii, SIDA, a concediilor pentru sarcinã şi lãuzie, îngrijirea copilului bolnav, pentru reducerea timpului de muncã şi pentru carantinã, precum şi pentru risc maternal nu diminueazã numãrul zilelor de concediu medical acordate unui asigurat pentru celelalte afecţiuni.
(2) Pentru concediile medicale prevãzute la alin. (1), plãtitorii de indemnizaţii au obligaţia sã elibereze adeverinţe din care sã rezulte numãrul de zile de concediu medical aferent fiecãrei afecţiuni în parte.


Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2014
ana-cer, moderator
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare concedii medicale mmarianne mmarianne Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea speta: Un salariat are 90 de zile de concediu medical pe coduri 01 si 06. In luna februarie, i se elibereaza ... (vezi toată discuția)
Adeverinta sanatate econo econo Din punctul meu de vedere pe adeverinta de sanatate se trec zilele calendaristice in cazul concediului de boala, cele lucratoare sunt importante doar din ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu medical mihaela david mihaela david cele 90 de zile de concediu medical la care are dreptul un salariat,dupa care trebuie sa mearga la comisia medicala de expertiza trebuie sa fie in cursul a ... (vezi toată discuția)