avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale nou mandat pt administrator?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

nou mandat pt administrator?

este adevarat ca administratorii unei societati trebuie mandatati o data la 4 ani?exista vreo lege unde spune asta?

Cel mai recent răspuns: alexxadavyd , utilizator 14:08, 17 Martie 2006
„Art. 1371 - (1) Administratorii sunt numiţi de către adunarea generală ordinară a acţionarilor, cu excepţia primilor administratori, care sunt numiţi prin actul constitutiv.
(2) Candidaţii pentru posturile de administrator sunt nominalizaţi de către membrii existenţi ai consiliului de administraţie sau de către acţionari.
(3) Pentru ca numirea unui administrator să fie valabilă din punct de vedere juridic, persoana numită trebuie să o accepte în mod expres.
(4) Durata mandatului administratorilor este determinată prin actul constitutiv, ea neputând depăşi 4 ani.
pai, elena, asta nu e un proiect de lege? eu una, am gasit proiectul chiar pe acest site pe 21 .02.2006
a fost cumva aprobat?
oricum, va multumesc din suflet, cu ajutorul vostru,am gasit.
ma indragostesc din ce in ce mai mult de acest site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator si raspunderi insei insei buna ziua, sunt actionar si admininstrator intr-o firma care a fost constituita din 5 actionari si 3 administratori. acum unul din admini doreste sa ... (vezi toată discuția)
Carte munca administrator? anthonia anthonia pana nu demult se spunea ca un srl cu doi asociati,doar unul poate fi angajat cu carte de munca,mai nou se vehiculeaza ca pot fi amandoi angajati ... (vezi toată discuția)
Perioada mandat administrator de 4 ani/nedeterminata Villy1liv Villy1liv Villy1liv Villy1liv Buna ziua, Din cate stiu, in practica se poate numi / se putea numi un administrator cu o perioada nedeterminata a mandatului insa, in legea 31/1990 este ... (vezi toată discuția)