avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere romanesc retinut in Franta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere romanesc retinut in Franta

Sunt posesorul unui permis de conducere eliberat de statul roman. (model european).

In prezent sunt rezident fiscal in Franta, locuind aici de cativa ani.
In martie 2018, conducand pe teritoriul Frantei am fost oprit de un echipaj de politie francez si mi a fost retinut pe loc permisul de conducere pentru depasirea vitezei maxime admise cu peste 40 de kilometri pe ora. (97 km/h in loc de 50).

Doua saptamani mai tarziu prefectura departamentului in care locuiesc m a informat ca am interdictie de a conduce in Franta timp de 2 luni, pana pe 9 mai 2018 inclusiv si ca va trebui apoi sa mi schimb permisul in permis francez. (mentionez ca din ce am citit legislatia nu e extrem de clara si prevede o amenda de clasa a 4 a daca acest lucru nu este facut, fara a specifica un termen limita etc etc).

Problema cu care ma confrunt in prezent este urmatoarea. Avizul de retinere a expirat de pe data de 9 mai 2018 (acum 5 saptamani) si in tot acest timp am contactat toate institutiile avizate din Franta pentru a mi recupera permisul. Sau a cere o dovada ca pot conduce pana la recuperarea sau preschimbarea acestuia. Imi sunt refuzate aceste lucruri si sunt trimis de la prefectura la politie, de la politie inapoi la prefectura si asa mai departe, toate aceste lucruri intamplandu se datorita faptului ca in Franta de aproximativ 6 luni permisele de conducere straine sunt gestionate de un birou unic situat in Nantes care nu poate fi contactat decat prin intermediul postei iar pe site urile avizate e mentionat faptul ca datorita unei afluente prea mari, cererile sunt tratate in medie cu o intarziere de 3 luni.

Prefectura nu mi a putut prezenta un document oficial (dovada a trimiterii prin posta sau etc) care sa ateste ca permisul ar fi fost trimis la acest birou centralizat din Nantes, comunicandu mi pe mail ca permisul nu mai este la ei (trimiterea ar fi avut loc pe 14 aprilie) iar aceasta informatie e singura pe care o detine.

Va rog sa mi precizati in aceste conditii ce demersuri pot efectua in Romania pentru a mi recupera permisul de conducere. Am inteles ca nu pot sa declar faptul ca l am pierdut deoarece nu este o informatie adevarata insa nu vad de ce nu as putea declara ca mi a fost ratacit de institutiile franceze, iar in prezent fiecare dintre ele refuza dialogul, deci recuperarea acestuia din Franta imi pare in prezent imposibila.

Cel mai recent răspuns: Ciprian7777 , utilizator 19:48, 10 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Ce s a intamplat cu permisul dumneavoastra si ce demersuri ati facut? Sunt in aceeasi situatie si nu stiu ce sa mai fac. Va multumesc din suflet!
Bună, aceeași problemă am și eu cu permisul de conducere am făcut nenumărate demersuri și nimic au trecut deja 5 luni de la terminarea termenului de suspendare dacă a reușit cineva să își recupereze permisul și îmi poate da ceva sfaturi.


MarAngh a scris:

Buna ziua! Ce s a intamplat cu permisul dumneavoastra si ce demersuri ati facut? Sunt in aceeasi situatie si nu stiu ce sa mai fac. Va multumesc din suflet!

salut. ce ai rezolat cu permisul? sunt in aceasi situatie din 3 iunie 2018 astept permisul si nimic,
Buna ziua , Silviu
si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine, in luna septembrie mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe teritoriul frantei pe 2 luni si acum nu stiu ce sa fac pentru a putea reconduce, macar in romania.
Salut sunt in aceiași situație ce pot sa fac ce este de făcut ? Dumneavoastră cum ați rezolvat? Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc in franța și conduc aici cu permis românesc, ... Seb2388 Seb2388 Buna ziua, Locuiesc in Franța și conduc aici cu permis românesc, am fost oprit de către jandarmi pentru depășirea limitei de viteza cu +40(93km/h in ... (vezi toată discuția)
Locuiesc în franța, mi-a expirat permisul de conducere iar eliberarea unuia nou de către autoritățile franceze durează foarte mult. aș putea lua între timp o dovadă de conducere de la ambasadă? Aliy25 Aliy25 Buna ziua, Permisul meu de conducere românesc este expirat din 14.04.2018 și locuiesc în Franța.. am depus cererea pentru reînnoire aici in Franta la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o problema! mai bine zis mi s-a suspendat permisul ... Adrian. O Adrian. O Buna ziua. Am o problema! Mai bine zis mi s-a suspendat permisul de conducere,ieri de către politia Franceza. Infracțiunea fiind depășirea limitei de ... (vezi toată discuția)