avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... consilierul juridic si legislatia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

consilierul juridic si legislatia muncii

Buna seara
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns d.p.d.v. legal
Poate un consilier juridic, cf. legii, sa incheie o conventie civila cu angajatorul cu care are incheiat contract individual de munca?
Concret, acum cateva zile, deci in anul 2018, dupa 5 ani, a primit de la finante ca ar fi incheiat cu angajatorul in anul 2013 o conventie civila pentru a primi o suma de bani. Nu isi aminteste sa fi incheiat acel act, mai ales ca in acea perioada era salariatul acelui angajator. Daca ar fi adevarat, a procedat corect consilierul juridic? Si daca nu care este ilegalitatea?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 18:51, 15 Iunie 2018
Un consilier juridic poatea avea numai : raport de serviciu (in cazul functionarului public) sau raport de munca (personal contractual sau in sectorul privat)
Dupa vechea reglementare se putea insa in prezent doar cu PFA. In speta, raportat la anul incheierii 2013, cumularea conventiei civile si a contractului de munca la acelasi angajator nu este ilegala daca vizeaza activitati separate care nu sunt identice atributiilior de serviciu ce decurg din contractul de munca, insa doar din punct de vedere fiscal ar putea exista interpretari privind reconsiderarea activitatii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care vechea reglementare ??

PFA pe servicii juridice nu se poate infiinta.
Activitatea specifica consilierului juridic este platita conform contract munca iar activitate ocazionala sau de ex in cadrul unui proiect se plateste p conventie.
Reglementarea veche a Codului Fiscal

In Codul fiscal actual nu mai este prevazut termenul de „convenţie civilă” sau ceva asemănător referitor la contractele încheiate de persoane fizice pentru activităţile pe care le desfăşoară.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
Art. 2 din Legea 514/2003
Consilierul juridic poate sa fie numit in functie sau angajat in munca, in conditiile legii.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Ong sa plateasca un serviciu oferit de o persoana fizica? AndaBrailean AndaBrailean ONG-ul are ca scop integrarea socio-profesionala a tinerilor din centrele de plasament. Una dintre nevoile sesizate in centre este cea a copiilor de clasa a ... (vezi toată discuția)
Pot incheia contract de conventie civila? marylenacr marylenacr Buna ziua, Se poate ca firma x sa incheie un contract de conventie civila cu o persoana fizica, Y, pentru consultanta juridica? Y este consilier juridic. Ce ... (vezi toată discuția)
Administrator imobil : contract de munca sau conventie civila Ionel Manolache Ionel Manolache Asociatia noastra a schimbat administratorul cu o persoana pensionata care are atestat de Administrator. Aceasta lucreaza in regim de 8 ore pe saptamana, dar ... (vezi toată discuția)