In cursul urmaririi penale pentru infractiunea de omor, cum poate familia sa afle detalii despre mersul anchetei (persoane audiate, probe, posibil suspect,etc),
Politistul nu da nici un detaliu si spune doar ca el si-a facut treaba si a inaintat dosarul la parchet.
Succesorii trebuie sa se constituite parti civile. Partile civile au dreptul sa solicite consultarea dosarului si sa fie informate de stadiul urmaririi penale.
Pentru o aparare eficenta ar trebui sa angajeze avocat care sa asiste la efectuarea oricarui act de up si sa le apere drepturile si libertatile in fata organelor judiciare.
Noi suntem plecati din tara si am revenit pentru cateva zile pentru a ne ocupa de inmormantare. Ancheta era deja demarata de politist. Am discutat cu el insa nu ne-a ajutat cu nimic, zicand mereu ca procurorul de la judet se ocupa de caz insa nu ne-a indicat nici numele procurorului, nici numarul de dosar si nici o alta informatie legata de mersul anchetei.
Am facut o adresa la parchet insa am reusit sa aflam doar numarul de dosar si faptul ca in 5 zile de la deces dosarul a fost inaintat catre parchetul de pe langa tribunal.
Ce demersuri ar trebui totusi sa fac si cui ar trebui sa ma adresez pentru a afla detalii din dosar cu privire la ancheta care s-a desfasurat?
Daca nu ne constituim parti civile nu putem afla nimic?