avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am dreptul sa obtin o copie dupa ,, Expertiza ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am dreptul sa obtin o copie dupa ,, Expertiza Grafologica,, aflata intr-un dosar penal?

Buna ziua, doresc a face o Intrebare ? Sunt reclamantu intr-un dosar penal de fals si uz de fals. Am fost la politie am dat specimen de semnatura. in urma cu 20 de luni ( un an si zece luni ) De la politistul de caz am aflat telefonic ca:Sa efectuat expertiza. Sa constatat falsul.Dosarul a ajuns la parchet-Parchetul spune ca la trimis inapoi politiei. Nimeni nu imi da un raspuns de 20 luni de zile. Am dreptul sa cer o copie dupa acesta expertiza grafologica ? In conditiile in care politia si parchetul nu imi raspunde solicitarii mele... Desiii am solicitat de mai multe ori. Unde si cui sa ma adresez in aceasta tara ? Este vorba de politia oras Oltenita - parchetul Oltenita,Jud Calarasi
Unde ??? X-(
urmarirea penala este secreta si inaccesibila partilor din dosar. Puteti insa sa depuneti cerere la procurorul de caz, este posibil sa va aprobe xerocopierea dar nu este obligat.
matahachiro a scris:

urmarirea penala este secreta si inaccesibila partilor din dosar. Puteti insa sa depuneti cerere la procurorul de caz, este posibil sa va aprobe xerocopierea dar nu este obligat.

Sa inteleg ca: Chiar daca sunt reclamant in dosarul penal nu am dreptul sa stiu stadiul de cercetare ? Nu am dreptul sa intru in posesia unei copii a expertizei grafologige ? care se afla in dosar.. Va scriu deoarece eu as vrea da-l dau in judecata si in civil pe faptuitor. Acesta a semnat ,,Cupoanele postale - Indemnizatie persoana cu handicap ,, ale unei persoane cu handicap si sia insusit niste bani. Desii nu avea acest drept. El faptuitorul fiind sotul asistentei sociale .Asistenta sociala platita de primarie. Faptuitorul ridica acesti bani de la factorul postal.Desii nu avea curatela sau o alta imputernicire legala.
Concluzia: Nu pot obtine acest document ???
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
dorudoru, utilizator
corect, urmarirea penala este secreta inclusiv fata de reclamant / denuntator.
puteti depune si o actiune civila si in cursul procesului civil puteti solicita instantei sa faca o adresa catre INEC sa comunice un exemplar al expertizei.
In conditiile in care v-ar fi de folos ati avea dreptul la o copie dupa expertiza.Va trebui insa sa dovediti la ce va foloseste.
Daca nu dovediti veti avea dreptul de a merge la dosar si sa va arate expertiza.
Este dreptul dvs. de a cunoaste mersul anchetei si stadiul in care se afla.
Chiar daca se spune ca urmarirea penala este secreta dreptul partii vatamate exista deoarece are si interesul de a cunoaste stadiul cercetarilor.
Secretul urmaririi penale vizeaza in special partea acuzata si nu partea vatamata.
cu exceptia cazului cind politia si parchetul nu sunt siguri ca nu exista si alti faptuitori, complici, instigatori, etc. in acest caz, chiar si partea vatamata este tinuta departe de dosar ptr a nu periclita mersul anchetei.

Alte discuții în legătură

Este proba in instanta ? expertiza grafologica data de experti .. dorudoru dorudoru Daca expertii au constatat falsul unei semnaturi si au trimis Expertiza lor la politie - politia la parchet Ce valoare are intrun dosar penal ? si ce pot ... (vezi toată discuția)
Stadiu dosar penal costel58 costel58 Am facut o cerere la politie pentru aflarea stadiului unui dosar penal aflat in faza de urmarire penala in rem . Mi s-a transmis un raspuns prin care sunt ... (vezi toată discuția)
Procurorul intarzie solutionarea dosarului georgeandrei georgeandrei Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta: in urma cu 2 ani l-am reclamat la politie pe un vecin pentru tulburare de posesie. Politia a stat 1 an sa ... (vezi toată discuția)