-Pentru ca asocierea în participaţiune să desfăşoare o activitate comercială rentabilă, asociatul Comuna prin Consiliul Local, pune la dispoziţia asociaţilor suprafaţa totală de 79,10 ha. teren agricol neproductiv, din proprietatea privată a comunei, identificat pe sole şi parcele în anexa nr. 1(Raport de evaluare), anexă ce face parte integrantă din prezentul contract.
Art. 13 - Consiliul Local se obligă să nu transfere şi/sau să nu constituie în favoarea terţilor vreun drept real sau de creanţă asupra terenului aportat în asociere.
Art. 14 - Consiliul Local se obligă să acorde celorlalţi asociaţi sprijinul necesar pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor impuse de legislaţia în vigoare pentru legala amplasare şi funcţionare a turbinelor eoliene, precum şi pentru celelalte activităţi conexe.
Art. 15 - Se interzice executarea, pe teren, de lucrări, altele decât cele necesare realizării scopului asocierii, sau depozitarea de substanţe, care conduc la degradarea şi scăderea potenţialului productiv.
Art. 16 - Suprafeţele de teren ce în prezent au destinaţia de păşune îşi vor păstra aceeaşi categorie de folosinţă, în măsura şi în proporţia în care nu este necesară schimbarea acestei destinaţii pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare investiţiilor (amplasării turbinelor) şi realizării investiţiilor şi activităţilor convenite prin prezentul contract. Încasarea taxelor de păşunat va fi atributul exclusiv al asociatului comuna , prin Consiliul Local, pe toată durata existenţei contractului.
Art. 17 - Părţile se obligă să nu întreprindă nimic de natură a afecta buna desfăşurare a activităţii ce face obiectul prezentului contract de asociere.
Art. 18 - La expirarea duratei asociaţiei în participaţiune, asociaţii au drept la restituirea tuturor bunurilor ce le-au adus ca aport, iar în cazul în care restituţiunea nu s-ar putea face partile au dreptul la reparaţiunea daunelor suferite. De asemenea, asociaţii au dreptul de a li se da cont de lucrările ce le-au pus în participaţiune.
Art. 19 - La realizarea integrală a investiţiilor minime prevăzute în prezentul contract sau cel mai târziu la expirarea duratei lui, ceilalţi asociaţi pot solicita asociatului comuna cumpărarea suprafeţelor de teren afectate de lucrările de investiţii, la preţul pieţei (în funcţie de categoriile de folosinţă a terenului). În condiţiile în care vânzarea nu ar fi posibilă, asociaţii pot conveni la realizarea unor schimburi de terenuri în suprafeţe pe cât posibil echivalente şi de aceeaşi categorie de folosinţă, terenuri ce vor fi achiziţionate de acei asociaţi din terenurile proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice, şi amplasate pe teritoriul administrativ al comunei.
VII. CONDIŢII DE ADMINISTRARE
Art. 20 - Asociaţia în participaţiune va funcţiona prin contribuţia independentă şi autonomă a asociaţilor săi cu aporturilor prevăzute în prezentul contract şi cu îndeplinirea strictă a obligaţiilor asumate către terţi.
Art. 21 - Deciziile privind cheltuielile comune ale asociaţiei se iau de către un consiliu format din câte un reprezentant al fiecăruia dintre asociaţi; consiliul va valida şi rezultatele asocierii şi distribuirea profitului potrivit prezentului contract.
revederile prezentului contract nu pot fi interpretate ca dand nastere
Prevederile prezentului contract de asociere nu pot fi interpretate ca dând naştere unui tip de persoană juridică, iar terţii au acţiune în justiţie numai împotriva părţii cu care au contractat, celelalte părti neputând fi trase la răspundere.
Art. 25 - Prezentul contract de asociere serveşte exclusiv interesului comun al părţilor, care se obligă să-l execute întocmai şi întrutotul, cu bună credinţă, sinceritate şi seriozitate.
Art. 26 - Pentru neîndeplinirea, îndeplinirea defectuoasă sau cu întârziere a obligaţiilor comerciale asumate în acest contract, partea în culpă suportă daune.
Art. 27 - În cazul în care activitatea asociaţiei este lipsită de rentabilitate, asociaţii care suportă pierderile asociaţiei vor hotărî, pe propriul risc, continuarea sau încetarea asocierii.
X. ALTE CLAUZE
Art. 28 - Asociaţii consimt ca alte persoane juridice să adere la prezentul contract de asociere şi să dobândească calitatea de asociat, în baza unui act adiţional la prezentul contract.
Art. 29 - Cesiunea acestui contract este posibilă numai pe baza acordului expres al părţilor contractante, consemnat în act adiţional, părţile contractante rezervându-şi drept de preemţiune.
Art. 30 - Nici o parte nu poate modifica unilateral prezentul contract. Modificarea poate interveni numai prin acordul de voinţă al părţilor, exprimat în act adiţional.
Art. 31 - Asociaţii se obligă să urmărească şi să se informeze reciproc asupra derulării contractului.
Art. 32 - Cheltuielile făcute de asociaţie vor fi suportate integral de asociaţii societăţi comerciale şi trebuie să aibă la bază documente legale doveditoare.
X-(