avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Rulota comerciala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Rulota comerciala

Buna ziua! Am cateva intrebari la care nu am gasit raspuns pe internet. Mi-am facut un pfa pentru produse de patiserie, cofetarie, panificatie. Spatiul de lucru va fi acasa, este in curs de amenajare. Ca punct de vanzare as vrea sa cumpar o rulota care si ea va avea nevoie de aprobare. Ca vanzator vreau sa fie fiica mea, trebuie sa ii fac contract? La rulota trebuie neaparat sa exista toaleta? Locul in care va fi amplasata este la tara, unde nu este canalizare si curent. Prin urmare pt curent voi cumpara un generator iar in loc de apa curenta este in regula sa am un rezervor portabil? Din ce am mai citit ar fi o problema si cu casa de marcat care fiind mobila trebuie sa scrie ceva de vanzator ambulant sau nu stiu daca am inteles bine. As fi tare recunoscatoare daca ati reusi sa ma lamuriti. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alenico28 , utilizator 18:31, 16 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Spatiul de productie - trebuie sa indeplinesti standardele si normele sanitare in vigoare , plus conformitatea in ceea ce priveste utilajele specifice productiei . Intreaba la Directia Sanitara Veterinara
2.Angajati : la spatiul de productie trebuie sa angajezi cu contract de munca brutari , patiseri , cofetari etc , Consider ca acestia trebuie sa probeze calificarea cu diplome autorizate . Pentru vanzarea produselor , la fel angajati vanzatori cu contract de munca ,curs de igiena autorizat , analize medicale etc.
3.Daca poti sa vinzi intr-o rulota , fara curent , fara toaleta, si apa curenta , intreaba la DSV .
4.Casa de marcat - daca este mobila trebuie sa ai mentiunea ,,ambulant "". La fiscalizare dai si o declaratie ca o vei folosi numai ambulant si e posibil sa modifici si pe la Registrul Comertului niste CAEN-uri.
5.Iti mai trebuie contract de medicina muncii , ssm , psi , contabilitate , etc
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
Răzvan Dragomir - Expert contabil , Contabil
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avize / procedura vanzare in stand in centru comercial kyotox kyotox Buna ziua, Imi poate spune cineva ce documente sunt necesare pentru a vinde (temporar) produse alimentare (dulciuri, ambalate) intr-un stand dintr-un centru ... (vezi toată discuția)
Laborator prajituri la comanda anomarairam anomarairam Buna ziua, intentionez sa imi deschid un mini laborator de productie torturi si prajituri la comanda, as dori sa stiu ce autorizatii trebuie sa am. Laboratorul ... (vezi toată discuția)
Fisa postului-brutar sanducatanas sanducatanas Ma poate ajuta cineva cu un model de FISA POST-BRUTAR? Multumesc (vezi toată discuția)