avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce trebuie sa fac?

Buna ziua am cu concubinul meu un copil de 2 ani el are servici și propriu apartament.eu am stat in prenatal și după mia zis să mă las de munca sa stau cu copilul.el bea foarte mult înainte era violent aduce oameni în casă și bea pleacă când vrea și vine când vrea.zice sa plec cu copilul că vrea să vândă apartamentul acum că numai îl vinde.nu are grijă de copil nici macar nu sta sa se joace.ia și ultimii bani din casa pt băutură.am înțeles că dacă îmi iau o casa in chirie și îmi găsesc un loc de muncă pot lua copilul cu mn.eu vreau sa îl decad din drepturi.am vb cu el și nu vrea dar nici nu se ocupă daca am treabă de rezolvat o cheamă pe mama lui sa stea cu el.ajutati mă cu un sfat ce trebuie sa fac sa pot obține custodia totala a copilului.eu vreau sa plec cu el la familia mea în italia.am vb cu el i-am spus că nu o sai interzic sa îl vadă poate oricând și nu vrea.de 15 ani sunt cu el necăsătoriți.va rog un sfat ce pot sa fac și cum sa fac sa nu iau decizii care o să mă poată afecta mai târziu.copilul poarta numele lui.multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Mcdeea , utilizator 15:03, 16 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Ca prim sfat sincer v-aș recomanda să luați legătura cu un avocat să vă ajute. Obținerea autorității părintești exclusive e o procedură dificilă, regula e autoritatea părintească comună.

Verificați la Evidența populației unde are domiciliul copilul (ar trebui să fie unde îl aveți și dvs.) Nu vă recomand să plecați cu copilul dacă acesta are domiciliul la adresa concubinului pt că vă poate acuza că ați plecat cu copilul fără voia lui. Dacă e violent încercați să obțineți un ordin de protecție împotriva lui. V-ar ajuta în obținerea autorității părintești exclusive.

De plecat în Italia nu se pune problema deocamdată decât cu procură de la el. Dacă obțineți o astfel de procură puteți pleca. Dacă nu vă dă procură, începeți aici acțiunea pentru exercitarea autorității părintești exclusive. Va dura, și dacă o începeți acum nu veți primi termen decât cel mai devreme în toamnă pt că instanțele intră în vacanța judecătorească în iulie și august.

Succes,
Mcdeea a scris:
Acum am vb cu concubinul și mi-a zis sa plec sa stau cu copilul că el nu poate și nici mama lui că sunt bolnavi și să plec cu el în chirie să muncesc sa am grija de el o luna 2 până se achită el cu datoriile la 0 și după o să stăm de vb daca mil da pe numele meu sau nu.el ar putea să mil ia prin lege daca e cu toate la 0 și eu să stau în chirie cu servici?as face bn daca ma duc la politie sa declar că am plecat cu copilul și după sa cer ajutorul protecției?va rog ajutați mă cu aceasta întrebare că nu știu ce și cum sa fac sa nu îmi ia copilul pt că mia zis că el nu se descurca.
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Nu am înțeles.copilul e pe numele lui eu caut chirie pt că vrea să stea singur.a zis sa nu chem protecția copilului nici la politie sa declar că părăsesc domiciliu.el vrea sa plec cu copilul in chirie să muncesc sal întrețin și după a zis că o să vedem ce o să facem vrea sa fie cu datoriile la zero.acum întreb dacă declar la politie că am părăsit domiciliul și am unde sta și loc de muncă poate sa mil ia?
El și bea mult înainte mă bătea tipa de fata cu copilul copilul nici nu vrea sa se joace cu el sau sa se duca la el.e bn sa anunt daca plec și protecția să mă poată avea în vedere?ce se va întâmpla dacă anunț?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva mama liliannalina liliannalina buna ziua! am nevoie de un mare ajutor sau un sfat. Am stat cu concubinul aproape zece ani, din relatie rezultand 2 copii de 7 si 8 ani. anul acesta ne-am ... (vezi toată discuția)
As dori și răspuns la aceste întrebări Mcdeea Mcdeea Acum am vb cu concubinul și mi-a zis sa plec sa stau cu copilul că el nu poate și nici mama lui că sunt bolnavi și să plec cu el în chirie să muncesc ... (vezi toată discuția)
Sfat înaintare divorț 04André27 04André27 Buna seara! Sunt căsătorită de 1 an,am o fetița cu soțul meu de aproape 2 ani. Din cauza neînțelegerilor am ales sa i spun sa ne separam. Nu a înțeles ... (vezi toată discuția)