Buna ziua in anul 2008 am cumparat un teren agricol de 9800 mp intr-o comuna in proportie de 1/2 cu alt individ dupa un an am platit cota de 1/2 al celuilalt.Altcineva ne-a dat in judecata si a obtinut anularea primului contract pe motiv ca l-ar fi cumparat pe ceva contract de mana,dar de al doilea contract nu s-a pomenit nimic.Binenteles la cartea funciara le-a refuzat intabularea acum a trecut 4 ani de la sentinta oare mai pot sa -mi cer dreptul de propietate/
Aveti intabulat cel de-al doilea contract sau care este motivul pentru care li s-a refuzat intabularea? Daca al doilea contract de vanzare-cumparare are la baza primul contract de vanzare-cumparare ce a fost anulat de instanta, practic si soarta celui de-al doilea este aceeasi, doar ca tot instanta trebuie sa o constate. Practic prin cel de-al doilea contract ati cumparat cealalta cota de 1/2 din teren, din ce inteleg. Mai inteleg si ca reclamantii ar fi solicitat pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare si anularea contractului de vanzare-cumparare incheiat de vanzator cu d-voastra si celalalt coproprietar, in calitate de cumparatori. Ar trebui vazut continutul hotararilor judecatoresti pentru a intelege mai bine speta.
da este intabulat si al doilea contract si de aceea nu a fost admisa intabularea pentru reclamanti,dar au trecut 4 ani de la hotararea de judecata,hotararea nu-si pierde valabilitatea?
Hotararea judecatoreasca nu isi poate pierde valabilitatea. Faptul ca nu au solicitat rectificarea cartii funciare prin actiunea in instanta poate sa fi fost motivul pentru care a fost respinsa intabularea. D-voastra ati cumparat prin cel de-al doilea contract 1/2 din suprafata iar hotararea judecatoreasca este pentru terenul in integralitate, din ce inteleg. Cine foloseste in realitate terenul?