avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... teren arabil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

teren arabil

Buna ziua in anul 2008 am cumparat un teren agricol de 9800 mp intr-o comuna in proportie de 1/2 cu alt individ dupa un an am platit cota de 1/2 al celuilalt.Altcineva ne-a dat in judecata si a obtinut anularea primului contract pe motiv ca l-ar fi cumparat pe ceva contract de mana,dar de al doilea contract nu s-a pomenit nimic.Binenteles la cartea funciara le-a refuzat intabularea acum a trecut 4 ani de la sentinta oare mai pot sa -mi cer dreptul de propietate/
Cel mai recent răspuns: florinel114 , utilizator 12:02, 18 Iulie 2018
Aveti intabulat cel de-al doilea contract sau care este motivul pentru care li s-a refuzat intabularea? Daca al doilea contract de vanzare-cumparare are la baza primul contract de vanzare-cumparare ce a fost anulat de instanta, practic si soarta celui de-al doilea este aceeasi, doar ca tot instanta trebuie sa o constate. Practic prin cel de-al doilea contract ati cumparat cealalta cota de 1/2 din teren, din ce inteleg. Mai inteleg si ca reclamantii ar fi solicitat pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare si anularea contractului de vanzare-cumparare incheiat de vanzator cu d-voastra si celalalt coproprietar, in calitate de cumparatori. Ar trebui vazut continutul hotararilor judecatoresti pentru a intelege mai bine speta.
da este intabulat si al doilea contract si de aceea nu a fost admisa intabularea pentru reclamanti,dar au trecut 4 ani de la hotararea de judecata,hotararea nu-si pierde valabilitatea?
Hotararea judecatoreasca nu isi poate pierde valabilitatea. Faptul ca nu au solicitat rectificarea cartii funciare prin actiunea in instanta poate sa fi fost motivul pentru care a fost respinsa intabularea. D-voastra ati cumparat prin cel de-al doilea contract 1/2 din suprafata iar hotararea judecatoreasca este pentru terenul in integralitate, din ce inteleg. Cine foloseste in realitate terenul?
ceva asociatie dar cred ca arenda le da la ceilalti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare cumparare marinescuioan marinescuioan in anul 2008 am cumparat extratabular mai multe suprafete de teren agricol la notar fara certificat fiscal,ulterior pe o suprafata de 9800 mp din suprafetele ... (vezi toată discuția)
Antecontract expirat gabrielsolon gabrielsolon am un antecontract incheiat iin 2006 pe un teren ,iar vanzatorul a decedat si mostenitori sau intabulat pe terenul care eu am vrut sa l cumpar acum ce cai de ... (vezi toată discuția)
Anulare intabulare in cf romeoproiectare romeoproiectare In ianuarie 2011 am cumparat suprafata de 2300 mp extravlan in tarlaua T, in luna oct 2011 cand am prelucrat acel teren care, cand l-am cumparat era nelucrat ... (vezi toată discuția)