avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract vanzare cumparare

in anul 2008 am cumparat extratabular mai multe suprafete de teren agricol la notar fara certificat fiscal,ulterior pe o suprafata de 9800 mp din suprafetele respective am facut contract de vanzare la notar cu certificat fiscal si intabulare pe mine si inca o persoana.printr o hotarare judecatoreasca au fost anulate ambele contracte, dar inter timp pana la sa se dea hotararea am mai facut o ipoteca de 24000 euro,cu notarea in cf si ulterior amicul meu mi a vandut jumatatea lui mie de asemenea cu contract de vanzare cumparare la notar cu certificat fiscal valabil si cu declaratie de aceptare a vanzarii a respectivului care are ipoteca.intrebarea mea este daca si notarea ipotecii si urmatorul contract pot fi anulate.
Cel mai recent răspuns: marinescuioan , utilizator 19:56, 1 Ianuarie 2011
desigur ca si aceste acte pot fi anulate conform principiului subsecventei actelor civile.
dar trebuie sa deschida alt proces caci in procesul incheiat nu s a pomenit nimic de aceste 2 acte
trebuie deschisa o actiune in instanta care sa aibe ca obiect anularea acelor acte subsecvente. anularea nu opereaza din oficiu.
cand fac recurs pot sa fac numai pe suprafata de 9800 mp de teren sau numai pentru toate suprafetele deoarece restul suprafetelor le am instrainat
suprafata pe care ati cerut-o la instanta de fond, aceea trebuie sa fie si in recurs.

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune fortata - contract autentic de vanzare cumparare lovit de nulitate relativa ? kamir kamir am un contract de vanzare cumparare in forma autentica din 2004 asupra unui teren aflat in indiviziune; la baza acestui contract a stat un ante-contract de ... (vezi toată discuția)
Teren arabil florinel114 florinel114 Buna ziua in anul 2008 am cumparat un teren agricol de 9800 mp intr-o comuna in proportie de 1/2 cu alt individ dupa un an am platit cota de 1/2 al ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare??? coke coke Buna! Care este calea cea mai buna pentru urmatoarea speta?Actiunea in constatare? In 1996 X cumpara un imobil si are trecuta in actul de vanzare-cumparare o ... (vezi toată discuția)