avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrebari martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrebari martor

avand in vedere faptul ca exista suficienti avocati de penal poate pot unii dintre acestia sa imi spuna si mie care sunt unele dintre cele mai frecvente intrabri puse de organele de cerectare ale politiei unui martor? Stiu ca depinde de complexiatea cauzei dar ma gandeam ca exista niste intrabri ,,tipice,, care sunt puse aproape tot timpul, si nu ma refer la cele referitoare la identitate, ci la cele care au o oarecare legatura cu fapta respectiva
Sper ca nu am fost prea ambiguu si multumes celor care vor raspunde!
Cel mai recent răspuns: ionu roman , utilizator 12:30, 3 Noiembrie 2009
Sunteti mult prea ambiguu in exprimare si nu va referiti concret la fapta care va suscita interesul
Sunteti Crestin Ortodox? Sunteti ruda cu una dintre parti? Sunteti in relatii de dusmanie cu una dintre parti? Ati suferit vreo paguba de pe urma infractiunii? A se vedea capitolul privind declaratiile martorilor din C.p.p.
Acum sper ca v-ati facut o ideie despre genul de intrebari pe care le pun organele judiciare martorilor:D!
Bine, este posibil sa va mai puna si una doua intrebari in plus...dar nu cred:D!
Pentru fiecare fapta cercetata de organele abilitate, se urmareste aflarea adevarului. Este normal ca martorii vor fi intrebati cu privire la ceea ce stiu sa spuna in legatura cu fapta respectiva. Nu exista intrebari stas, acestea sunt diferite de la o speta la alta. Poate vreti totusi sa reformulati....
Nu prea se pun intrebari, in primul rand se lasa martorul sa spuna ce stie despre fapta.
Din experienta personala, nu se mai pun intrebari decat daca avem de-aface cu vreun organ plin de zel. In practica nu prea exista.
Intrebarile specificate de dvs. mai sus sunt generale. In functie de cauza penala, se pot pune tot felul de intrebari, pentru aflarea adevarului dar numai dupa ce martorul este lasat sa declare ce cunoaste despre o anume stare de fapt din dosar.=D>

Alte discuții în legătură

Juramantul cu mana pe cruce, avertisment ContSters325089 ContSters325089 Buna ziua, In care cod civil,penal sau oriunde in legislatie scrie ca o persoana e obligata sa jure cu mana pe cruce ca v a spune adevarul si numai ... (vezi toată discuția)
Sotul partii civile, ca martor in proces penal pe latura civila. ce parere aveti? Cristina Pielmus Cristina Pielmus Intr-un proces penal as vrea sa aduc ca martor pe latura civila pe sotul unei parti civile. Parerea mea este ca sotul cunoaste cel mai bine suferintele prin ... (vezi toată discuția)