avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transcriere imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transcriere imobil

Buna seara. Din pacate mama mea a decedat, ea mostenind ő suprafata de 1300 MP. Vecina fiind chiar sora ei, mai demult gardul a fost tras la nimereala. Mama a chemat un topograf,a masurat din nou suprafata, rezultand 950mp (mai demult platea impozit pt 1300dupa masurare doar pt 950). Suntem 4frati. Tata e decedat si el. 2dintre frati renunta la mostenire, urmand ca eu sa primesc teren si casa pe care am construito in curte in locul unde era un grajd, eu renuntand la casa parinteasca, deci fratele meu primeste doar casa si ő alee (comuna) unde sa intre. Cand sa chem din nou un topograf,daca e necesar, dupa ce se fac actele la notar, ori inainte sa mergem la notar? Matusa mea este in varsta, are 90de Ani,ma tem ca daca nu misc nimic nu ő sa ma inteleg cu verisorii mei. Daca in carte sunt 1300 mp si eu plateac impozit pt 950 inseamna ca parintii mei intrun fel au renuntat la 350mp? Nu ma intelegeti gresit, nu este o suprafata mare, insa zona in care se situeaza 1 mp se vinde la 25 euro...nu vreau sal vand, doar ca fiica mea vrea sa conatruiasca aici in curte si 350 mp in plus ar fi mai binisor...

Alte discuții în legătură

Pentru mostenire ce acte trebuie? AnamariaStredie AnamariaStredie Buna,ma numesc Anamaria.Tata este decedat de 8 ani,iar mama vrea sa faca mostenirea,suntem 5 frati din care 3 au renuntat la mostenire,am ramas eu si fratele ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate 70iana 70iana Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie : eu si fratele meu am fost dati in judecata de alti 3 mostenitori (frati intre ei) in sensul scoaterii tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Obtinerea ordinului prefectului pe suprafata reala a curtii florin_razvan florin_razvan Buna ziua, In urma unui certificat de mostenitor emis in 1991, tatal meu a mostenit casa si teren in suprafata de 950 mp in curte imprejmuita cu gard. ... (vezi toată discuția)