avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare titlu de proprietate

Buna ziua,
Sunt in urmatoarea situatie : eu si fratele meu am fost dati in judecata de alti 3 mostenitori (frati intre ei) in sensul scoaterii tatalui meu (trecut ca mostenitor alaturi de sora sa) din titlul de proprietate emis pe o suprafata de 2759de mp teren intravilan. Tatal meu si mama acestor veri au fost frati si au decedat amandoi dar sunt trecuti pe titlul de proprietate ca si mostenitori. In anul 1977 tatal meu a dat o declaratie de renuntare in favoarea surorii sale prin care renunta la urmatoarele bunuri : 250 mp teren pentru constructie, o casa din caramida si paianta si un grajd de lemn.Suprafata de teren din titlu nu a fost mentionata in aceea renuntare pentru ca dreptul de proprietate asupra acesteia a fost reconstituit dupa 1990.
Prima infatisare va avea loc in data de 04.05.2012.
Va rog mult sa ma sfatuiti cum sa procedez mai departe si vreau sa va intreb cum a putut fi admisa de catre o instanta o astfel cerere, bazata pe un act (aceea renuntare) care nu are legatura cu suprafetele de teren pe care le mostenim acum (in baza legilor de dupa 1990)?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: 70iana , utilizator 11:45, 13 Martie 2012
Daca declaratia data de tatal dvs este notariala, reclamantii vor avea castig de cauza cu siguranta: exista in acest sens o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (nr. XI/2007), care prevede:

PENTRU ACESTE MOTIVE
In numele legii

DECID



Admit recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In aplicarea dispozitiilor art. 8 si art. 13 alin. (2) din Legea nr. 18/1991, republicata, stabilesc:

Beneficiaza de repunerea in termenul de acceptare a succesiunii numai mostenitorii care nu au acceptat succesiunea in termenul prevazut de art. 700 din Codul civil, iar nu si cei care au renuntat la mostenire.

Obligatorie, potrivit art. 329 alin. 3 din Codul de procedura civila.

Pronuntata in sedinta publica, astazi, 5 februarie 2007.

Dar v-am enumerat clar bunurile la care a renuntat tatal meu in anul 1977!!!!!!
Suprafata de teren din tittlu nici nu avea cum sa fie trecuta in certificatul de renuntare pentru ca in anul 1977 nu era in proprietatea bunicilor mei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare mostenire leusan leusan Bunica mea are o problema de succesiune.Au fost 5 frati .Dupa ce au murit parintii lor inainte de 1990, nu puteai detine 2 proprietati asa ca au renuntat in ... (vezi toată discuția)
Teren colectivizare ContSters78406 ContSters78406 Am un titlu de proprietate pe numele tatalui meu decedat. Acest teren a fost colectivizat si tatal meu in anul 2003 a primit acest titlu de proprietate prin ... (vezi toată discuția)
Reconstituire proprietate asupra terenurilor dupa renuntare la succesiune rec62 rec62 In urma decesului persoanei A in anul 1982 a ramas o masa succesorala compusa din 250 mp teren, restul pana la 1250 mp fiind in proprietatea statului si o casa ... (vezi toată discuția)